Karštas telefonas


2007-02-20
Karštas telefonas

Minties druska

Leonido Donskio straipsniai „Klaipėdą“ daro rimtą, išmintingą laikraštį. Be jų dienraštis būtų skurdesnis. Dėkinga šiam autoriui už publikacijas. Visada laukiu pirmadienio ir visada atidžiai skaitau. Ir tegu bus atleista tiems, kas bandė įpiršti mintį, kad šie straipsniai per sunkūs.

Taip pat mokytoja

Triukšmas mus pribaigs

Gerai, kad žmonės jau uždirba, turi iš ko daryti sudėtingus brangius remontus savo pasirinktuose būstuose. Tačiau reikėtų dažniau rašyti straipsnius apie žmonių kultūrą. Ir vienų, ir kitų - ir remontuojančiųjų, ir besiskundžiančiųjų. Abi pusės yra su trūkumais. Ir gana ženkliais.

Pavargusi

Nekorektiški

Rinkimų reklamos, kurios skamba per radiją, dažnu atveju yra nekorektiškos. Mąstantys žmonės nekorektiškų politikų nerinks. Nebent ir taikoma į paties žemiausio lygio protelius. Yra, tiesa, ir vienas kitas protingesnis balsas, bet nedaug jų. Ir iš viso šie rinkimai - prėski. Tarsi tik vaidinama.

Henrikas

Nesprendžia

Visus jaudina individualaus transporto aikštelės. Jų katastrofiškai trūksta. Užgrūsti kiemai, gatvės ir skersgatviai. Tačiau laisvų plotų mieste yra. Jie neišnaudojami, problema nesprendžiama, jokių vilčių neduoda ir ateinantys politikai. Kas lieka daryti? Nebent mums, rinkėjams, aktyviau reikalauti, kad būtų ieškoma išeičių šiai netvarkai bent mūsų mieste likviduoti. Tai kaip tik vietinės valdžios reikalas. Dabar apsiribojama vienintele „veikla“ - įrengti ženklą „Stovėti draudžiama“, ir viskas.

Aleksandras

Galėtų paaiškinti

Neabejojame, kad šilumos ir visos santechnikos ūkį aptarnaujantys specialistai iš „Sobo“ yra aukštos kvalifikacijos, jų visi aiškinimai, kodėl teka rudas, rūdimis užterštas vanduo, teisingi. Todėl didelė dalis gyventojų, kuriems savo paslaugas teikia minėtieji specialistai, turi rimtą prašymą: išaiškinkite mums, kaip imtis teisingų veiksmų, į ką kreiptis, kur eiti, kad mūsų gyvatukai voniose būtų nerūdijantys, karšti, ilgai tarnaujantys. Galima ir konkrečiu pavyzdžiu iliustruoti. Būtų dar geriau.

Zina

Agitacijos daug

Skaitau visas rinkimų agitacijas ir vis ieškau telefono numerio, kuriuo galėčiau paskambinti ir pasikalbėti su partiečiais. Nerandu. Be to, aš, gyvenantis Debreceno g. 36, dar negavau rinkėjo pažymėjimo. Taip pat nežinau, kur skambinti.

Nikolajus

Pamąstymui

Norėtume, kad profesorius Leonidas Donskis pakomentuotų mintį: ar tikrai Katalikų b ažnyčia yra ilgiausiai išsilaikiusi diktatūra žmonijos istorijoje? Kad diktatūros ten esama nuožmios, tą mes patys matome kad ir iš neseno pavyzdžio su Kaltinėnų bažnyčia. Pakalbėkite apie tai su mumis, profesoriau.

Antanas

Parengė JANINA ZVONKUVIENĖ