Karštas telefonas


2010-03-18
Parengė Kristina Paukštytė
Karštas telefonas

Svastika ir yra svastika

Matyt, kai kurie žmonės neturi ką veikti, jei jau "ginkluoti" svastikomis eina į gatves, o paskui teismuose įrodinėja, kad tai ne svastika, o kažkokie tautiniai ženklai. Kam reikia užsiiminėti ta demagogija? Svastika ir yra svastika, ką čia dar įrodinėti? Užsiimame visokiais niekais, o teismuose tuomet stringa ir rimtos bylos.

Linas

Laikas sukilti

Neseniai žiūrėjau vieną televizijos laidą, kur vargšės moteriškės pasakojo, kiek daug joms reikia mokėti už būsto apšildymą. Man iš tiesų šitų žmonių labai gaila. Ar įmanoma gaunant mažą pensiją už buto šildymą mokėti tūkstantį litų? Nenormalu. Tačiau aš siūlau pagaliau imti ir nustoti dejuoti. Oras vis gerėja, pavasaris artėja, tad siūlau visiems ne namie sėdėti, o išeiti į gatves. Gal bent taip bus atkreiptas dėmesys. Dar valdininkai drįsta kalbėti apie žmonių laisvę, apie laisvės dvidešimtmetį. Kokia čia laisvė? Nėra mūsų valstybėje jokios tvarkos. Mes visi kaip vergai tik ir tarnaujam monopolininkams. Iš vienos vergovės patekome į kitą, štai ir visa laisvė. Pavyzdžiui, D.Kedys, nors ir yra laisvėje, tačiau ar jis jaučiasi laisvas? Tikrai ne. Tad visi mes, Lietuvos žmonės, kaip tas kovotojas D.Kedys ir jaučiamės.

Augustinas

Nepriskambina į registratūrą

Man pikta, kad norint gauti talonėlį pas bet kurį specialistą, kuris pacientus priiminėja ambulatorijoje, reikia vykti į vietą. Dažnai lankausi pas gydytojus, tad kas mėnesį susiduriu su ta pačia problema, kai neįmanoma prisiskambinti į registratūrą. Nors nurodyti keturi telefono numeriai, nė vienu niekas neatsiliepia. O tuos talonėlius pas gydytojus greitai išgraibsto, todėl aš turiu specialiai važiuoti ten tam, kad jį gaučiau. Ne tik laiko daug sugaištu, bet dar ir papildomai turiu išleisti pinigų autobuso bilietui. Kodėl yra tokia neteisybė? Kam tuomet ta registratūra reikalinga? Už ką toms darbuotojoms mokamas atlyginimas, jeigu jos nesiteikia kelti ragelio? Lai ligoninės valdžia susirūpina ir atkreipia į tai dėmesį. Man taip buvo jau ne sykį, o kelis mėnesius iš eilės.

Pranas

Meras neteisus

Perskaičiusi straipsnį, kuriame rašoma, jog meras teismui apskundė Vyriausybės atstovę Kristiną Vintilaitę, labai nustebau ir pasipiktinau jo elgesiu. Nesuprantu, kodėl jis taip padarė? Aš manau, kad K.Vintilaitė yra visiškai teisi, gindama mus, paprastus žmones. Ji kaip specialistė yra labai stipri. Matyt, dėl to meras ir bijo. Jis baiminasi, kad prieš pat rinkimus kliba jo kėdė. Kodėl jis pats mūsų neapgynė ir neliepė grąžinti mokesčių arba, atšilus orui, nemokamai išvalyti daugiabučių kiemus, kai paaiškėjo, jog mokestis už jų valymą buvo renkamas iš visų gyventojų neteisėtai? Lai meras geriau savo darbą dirba, o ne kitus skundžia tuomet, kai to daryti nereikėtų.

Pensininkė Virgina

Gaila Klaipėdos choro

Man labai nuoširdžiai gaila ir liūdna, jog Deivis su visa savo komanda iškrito iš "Chorų karų". Nesuprantu, kodėl už juos tiek mažai žmonių balsavo? Negi Mia ar E.Seilius, kurie dainuoja vien solo, o ne kartu su choru, yra vertesni finalo? Ne. Manau, kad šitas balsavimas parodo tikrąjį lietuvių mentalitetą. Jie nelabai supranta, kas yra dainavimas. Tikrai nėra teisybės, o ir žiūrėti šeštadieniais per televiziją nebebus ko.

Liūdinti Dijana

Kyšininkų mieste nebėra?

Kažkaip vis negirdėti, kad savivaldybėje kas nors imtų kyšius. Jau seniai nuskambėjusią istoriją apie A.Šimkų baigia visi užmiršti. Ar tai reiškia, jog kyšių daugiau tikrai ten niekas neima? O gal čia sunkmečio grimasos, kad jų niekas nebeduoda. Neįtikinsite. Manau, jei tarnybos atidžiau paklausytų, su kuo ir apie ką valdininkai šneka tarnybiniais telefonais arba netoli savivaldybės esančiose kavinėse, nuomonė tikrai pasikeistų.

Kęstas