Karštas telefonas


2011-08-09
Parengė Lina Bieliauskaitė
Karštas telefonas

Kas yra apskritas nulis?

Vis dar nerimsta aistros dėl Jūros šventės. Yra nemažai tokių klaipėdiečių, kurie aiškina, kaip viskas buvo blogai, ko trūko, kaip tiltus blogai pakėlė... Labai lengva kritikuoti, o jei reikėtų patiems visą tokią grandiozinę šventę suorganizuoti, tai iškart prileistų kelnes ir nežinotų nei nuo ko pradėti, nei kuo baigti, nei ką apskritai daryti. Jau seniai pastebėjau, kad visada kritikuoja tie, kurie neturi nei idėjų, nei gilaus proto, tačiau labai gerai mato kitų kad ir mažiausią nesėkmę. Tokie kritikai gyvenime yra negailestingi kitiems ir mato tik patys save bei savo interesus, save iškelia aukščiau už kitus. Todėl kiekvienąkart prieš kritikuodami pirmiausia turime pagalvoti: o ką padariau aš pats arba pati. Tik kai žmogus ką nors padaro pats, tada jis būna ko nors vertas. O jei tik pliurpia pakampėmis, jis tėra tik apskritas nulis.

Regimantas

Neįleidžia į stadioną

Po Klaipėdos miesto stadiono remonto į jį nebeįleidžiami neįgalieji. Anksčiau neįgaliųjų niekas nevaikė, mielai žmonės atvažiuodavo pasižiūrėti futbolo rungtynių. O dabar viskas pasikeitė, neįgaliuosius veja nuo vartų arba liepia mokėti už bilietą. Bilietas kainuoja 10 litų, o tai dideli pinigai nedirbančiam žmogui. Kodėl panaikino tokią lengvatą neįgaliesiems?

Vytautas

Nesuprantamas plakatas

Jau savaitę stebiu keistą plakatą ant buvusio "Viktorijos" viešbučio. Niekaip nesuprantu, kas taip sugalvojo – ar čia kažkas skylę stoge uždengė, ar čia taip jaunimas savo idėjas reiškia. Plakate lyg ir galima įžiūrėti didelę širdį. Jei tai simbolizuoja meilę, kodėl neparašyta, kam tai skirta.

Irena

Vos "išmušiau" grąžą

Parduotuvėje mokėdama už prekes kasininkei padaviau 220 litų. Turėjau mokėti 115 litų. Pardavėja, atidavusi 5 litus grąžos, išpūtė akis, kai paklausiau, kur likusieji šimtas litų. Mane pribloškė jos klausimas: "Ar tikrai davėte 200 litų?" Ką tokiu atveju sakyti kasininkui? Juk jis turi žiūrėti ir skaičiuoti.

Marija