Karštas telefonas


2011-08-23
Parengė Daiva Janauskaitė
Karštas telefonas

Atsiprašinėti reikia kitoje vietoje

Perskaičiau vakar "Karštame telefone" žinutę, kad kažkoks ponas Albinas labai atsiprašo kito laikraščio skaitytojo Vytauto, kurį pats suniekino. Kai šis žmogus pasisakė, jog neįgaliųjų nemokamai į stadioną neįleidžia, Albinas esą prieštaravo, nes į "Žalgirio" ir "Atlanto" futbolo rungtynes buvo įleistas už dyką. Tačiau kai neįleido į "Atlanto" dvikovą su Pakruojo "Kruoja" ir dar pareikalavo 10 litų, gerbiamas Albinas persigalvojo ir suprato, kad Vytautas teisus. Man regis, taip apsirikęs žmogus turėtų ne į laikraštį atsiprašymo žinutes siųsti, o pats paskambinti Vytautui ir atsiprašyti. Informaciją reikia skleisti, kai esi 100 proc. įsitikinęs, jog ji yra tikra. Laikraštis tikrai nėra atsiprašinėjimų vieta.

Algimantas P.

iš Šermukšnių g.

Bobutės – prieš specialistus

Stebina mūsų gyvenimo realijos. Vieni inžinieriai suprojektuoja Danės krantines, kiti prižiūri jų statybą. O kai baigiasi visi šie darbai, susirenka kelios bobelės ir protestuoja prieš nekokybišką jų visų darbą. Klaipėdoje taip yra todėl, kad mūsų savivaldybėje aukštus postus užimantys valdininkai yra visiškai nekompetentingi, ypač inžineriniais klausimais. Mano supratimu, specialistų darbą gali vertinti tik išmanantys tą dalyką žmonės, o ne bobelės.

Vytautas

Šiukšlių vežėjai dirba ir dirba

Kai pažiūri, kiek mūsų šiukšlininkai darbuojasi, tai net šiurpas ima: ir sekmadieniais, ir švenčių dienomis – dirba žmonės ir dirba. Ypač jų gaila, kai kiti sau per ilguosius laisvadienius puotauja ir laiką veltui švaisto, o tie darbuotojai turi plušėti. Ir dar susilaukia priekaištų iš gyventojų, kad jų pačių arba "bomžų" pridrabstytų atliekų nesurenka. Manau, kad darbuotojai verti ne priekaištų, o pačių nuoširdžiausių pagyrimų. Juk tai nėra toks darbas, kurio kiekvienas su malonumu griebtųsi nors ir už didelius pinigus. Nepaisant to, toks darbas yra labai reikalingas. Nesinori prisiminti nesenų tarybinių laikų, kai reikėdavo su kibirais laukti purvinos šiukšliavežės, iš kurios dar amžinai tekėdavo smirdantis skystis, o vairuotojas atliekas grūsdavo lopeta. Dabar viskas kur kas labiau civilizuota.

Marija

Atostogų klausimas – paprastas

Pastaruoju metu aukščiausiu lygiu kalbama apie privalomą atostogų įteisinimą. Man nesuprantamos net kalbos šia tema. Jeigu visos įstaigos metų pradžioje sudarytų darbuotojų atostogų grafiką ir atėjus laikui jo laikytųsi, jokių papildomų įstatymų šia tema nereikėtų. Jeigu būtų griežta tvarka, tai ir polemikų tuščių nebūtų.

Vytautas

Žmonės yra geri

Įsitikinau, kad mūsų žmonės nėra tokie blogi, kaip dažnai bandoma pasakyti apie lietuvius. Per Žolinę Šv.Juozapo Darbininko bažnyčioje moterį ištiko priepuolis. Jos gelbėti supuolė visas būrys. Vieni gaivino, kiti iškvietė greitąją pagalbą, treti saugojo jos daiktus. Nemanau, kad taip žmonės elgėsi todėl, kad viskas vyko bažnyčioje. Tiesiog artimo meilė yra kiekvieno mūsų širdyje. Nebijokime apie tai kalbėti.

Jolanta