Karštas telefonas 397 728, telefonas@kl.lt


2009-04-02
Parengė Kristina Paukštytė
Karštas telefonas 397 728, telefonas@kl.lt

Apgavo parduotuvėje

Prieš keletą dienų apsipirkinėjau viename prekybos centre, kuriame nuolat tai darau. Mane čia tenkina ir aptarnavimas, ir prekių asortimentas, bet šįkart buvau pakraupusi dėl pardavėjų elgesio. Nors esu bedarbė, tačiau mane išlaiko dukra ir galiu sau leisti nusipirkti skanesnių produktų. Nutariau įsigyti obuolių. Į maišelį įsidėjau tokių, kurių kilogramas kainuoja 1,79 Lt, bet kasininkė išmušė gerokai brangesnių obuolių, kainuojančių po 5,49 Lt, kainą. Kai tai pastebėjau, bandžiau išsiaiškinti ir prašyti, kad sugrąžintų man pinigus arba įvestų teisingą kainą, tačiau su manimi niekas nė nesileido į kalbas. Bandžiau ieškoti parduotuvės vedėjos, kalbėjau su apsaugos darbuotojais, kasininke, bet visi buvo abejingi. Net paskambinau į Vilnių, kur įsikūrusi administracija, tačiau niekas neatsiliepė. Kai galiausiai prisiskambinau, liepė susisiekti kitą dieną. Tai net nebežinau, ką dabar daryti, galvoju, gal kreipsiuosi į vartotojų teises ginančias institucijas.

Renata

Medikai ne visada kalti

Daugelis senyvo amžiaus žmonių aklai tikisi pagalbos iš medikų. Bet kartais jie nuvilia, kaip buvo rašyta kovo 30 d. "Klaipėdoje", S.Lukošiūtės straipsnyje "Medikų tylos kaina – mirtis". Man jau 70 metų. Neužtektų ir puslapio išvardyti visoms ligoms, kuriomis sergu. Tačiau niekada nelaukiu vien tik medikų pagalbos. Dažnai vadovaujuosi vieno veikėjo medicinos patarimais. Jis yra išleidęs knygą, veda televizijos laidą, kurioje pasakojama apie natūralius gydymo būdus. Nors daugelis tvirtina, jog jis ne gydytojas, o tik šarlatanas, tuo netikiu, nes patarimai man padeda. Pavyzdžiui, nuo kojų skausmo padeda šlapimo pavilgai, esant aukštam kraujospūdžiui, reikia ramiai atsigulti, prie širdies ir smilkinių priglausti vėsiu vandeniu sudrėkintus rankšluosčius. Nuolat geriu citrinų, česnako ir medaus mišinį, kuris mažina kraujo spaudimą. Tų metodų yra daug. Į ligoninę nesiguliau jau dešimt metų. Jei nieko nesiimčiau ir tik laukčiau greitosios pagalbos, tai gal ir nebesulaukčiau. Todėl ir kitiems sakau – reikia patiems rūpintis savimi.

Irina

Aukojo maisto

Savaitgalį buvo labai graži akcija "Maisto bankas". Jos metu gyventojai buvo kviečiami pirkti nurodytų maisto produktų, kurie bus atiduoti sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Nuėjusi į parduotuvę ir aš nupirkau šiek tiek produktų. Nebuvo gaila, nes žinau, kad mano pinigai nebus skirti pigiam vynui. Dėl šios priežasties retai aukoju gatvėje prašantiems išmaldos žmonėms. Vis tiek žinau, kad nusipirks tik alkoholio. Tačiau jei jie paprašytų maisto – duonos, dešros ar ko kito, tikrai nupirkčiau.

Jolanta

Vairuotojas išvarė į galą

Jau nugyvenau beveik visą savo gyvenimą – man 70 metų, tačiau tokio atsitikimo, koks nutiko man, dar nesu išgyvenęs. Rytą važiavau 12 maršruto autobusu ir, kaip visada, nutariau atsisėsti ant priekinės sėdynės. Kai atsisėdau, vairuotojas atsisukęs piktu balsu man liepė eiti sėstis į galą. Likau nesupratęs kodėl? Jis man nieko ir nepaaiškino. Bet kokiu atveju vairuotojas neturi teisės šitaip elgtis su žmonėmis, ypač vyresnio amžiaus. Jo pareiga vairuoti autobusą. Šio autobuso garažo numeris yra 81. Norėčiau, kad šio vairuotojo vadovybė atkreiptų dėmesį į jo elgesį ir pamokytų gerbti autobuso keleivius.

Jonas