Vartojimo šventė nesibaigia


2011-08-23
R.R.
Vartojimo šventė nesibaigia

Kažkas prieš keletą metų teisingai pastebėjo mūsų "Klaipėdos" laikraštyje, kad krizė atėjo, tačiau nutukusių žmonių ne tik nemažėja, bet dar ir daugėja.

Vadinasi, didelė dalis piliečių tik dejuoja, tačiau kaip gyveno sočiai, taip gyvena sau prisivalgę ir toliau.

Iš tiesų lietuviai nuo seno yra pamėgę skaniai ir riebiai pavalgyti. Ir čia jiems jokia krizė to daryti nesutrukdys. Nes krizė daugeliui yra tik priežastis padejuoti, o iš tikrųjų tos krizės net nėra.

Tokią išvadą galima padaryti pasižiūrėjus, ką ir kiek žmonės perka prekybos centruose.

Ir praėjusį šeštadienį iš pat ryto į didžiausią prekybos centrą buvo neįmanoma net įvažiuoti, tiek buvo klaipėdiečių automobilių.

Kaip nevažiuosi, kai 24 rulonėlius storo tualetinio popieriaus galima nusipirkti už 15 litų.

O kad to popieriaus tikrai prireiks, byloja ir vežimėliai, prigrūsti maisto produktų. Ne tik maisto, bet ir brangaus užsienietiško mineralinio vandens. Šeštadienį tempė jį vežimais, nes juk pigiau duoda.

O ką valgo gerbiami lietuvaičiai? Baisu žiūrėti.

Dalis žmonių perkasi pigų aliejų. Tačiau perka daug – penkių litrų "bambaliais".

Jei ima kiaulienos, tai tik "kiaulinį" gabalą – didelį, kad nors porai dienų užtektų. Su dviem batonais.

Jei eina vaikai, tai būtinai prisipirkę traškučių ir limonado. Dažnai dar ir su šokoladu rankoje.

Bet juk visa tai nuodai! Tačiau tas masinis nuodijimasis niekam nė motais (gal tik išskyrus medikus), visi ryja ir vartoja. Kaip kiaulės, atleiskite už tokį palyginimą.

Taigi nereikia mums čia pasakoti apie krizes ir blogą gyvenimą. Iš mūsų patiekalų ant stalo to niekada nepasakytum. Valgome kaip apsirijėliai, o paskui tik dejuojame, kad niekas to nesužinotų. Štai toks mūsų mentalitetas.