Dukra palinkėjo supūti


2009-01-22
BBC inf.
Dukra palinkėjo supūti

Didžiąją Britaniją sukrėtusioje byloje padėtas taškas. Seksualiai išnaudojęs savo dukteris britas nuteistas kalėti 14 metų.

72 metų vyro, kurio pavardė neatskleidžiama, kaltė visiškai įrodyta. Dvi įdukras ir tikrąją dukterį turintis vyras mergaites seksualiai išnaudojo nuo 1976 iki 1993 m. Kaltu jis pripažintas dar praėjusį mėnesį. Tačiau sprendimą dėl jo įkalinimo teismas paskelbė tik neseniai. Prokurorai britų Fritzlu pramintą maniaką apkaltino dviejų dukrų žaginimu ir priekabiavimu prie trečiosios. Tik skirtingai negu visame pasaulyje pagarsėjęs austrų maniakas Josefas Fritzlas, britas dukterų nekalino.

Kaip teigiama, seksualiai išnaudoti vyriausiąją dukrą jis pradėjo, kai šiai buvo vos 12 metų. Tik neseniai 42 metų moteris prisipažino, kad būdama vos 17 metų nuo tėvo pagimdė dukterį, vėliau ir sūnų.

Jaunesnę dukrą iškrypėlis pradėjo žaginti dar anksčiau. Kas yra seksualinė prievarta, mergaitė patyrė būdama vos aštuonerių. Košmaras truko, kol jai sukako šešiolika.

Baisiausią gyvenimo paslaptį vyresnioji moteris atskleidė policijai tik po to, kai visą tiesą papasakojo sūnui. Iki šiol ji tylėjo, nes bijojo susidorojimo. Tėvas grasino nužudyti, jei duktė prasitartų apie jų santykius. Po teismo posėdžio moteris pareiškė: "Aš visiškai patenkinta verdiktu. Tikiuosi, jis mirs kalėjime. Vienu pedofilu bus mažiau, o gal ir mano gyvenimas šiek tiek pagerės."

Moteris padėkojo teisėjai už nuosprendį. "Aš nusivylusi, kad jis neapgailestavo dėl savo elgesio ir mano sugadinto gyvenimo. Niekada negalėsiu atleisti jam. Tikiuosi, jis supus", – teigė ji.

Teisėja vyro poelgį pavadino siaubingu. "Jūs pripažintas kaltu dėl baisių nusikaltimų. Dukterys metų metus kentėjo dėl jūsų", – sakė ji prieš paskelbdama nuosprendį.