Žudiko kelias į Ženevą


2009-03-12
BBC, BNS inf.
Žudiko kelias į Ženevą

Pietinė JAV Alabamos valstija sukrėsta. Ramiuose miesteliuose Samsone ir Ženevoje siautėjusio žudiko aukomis tapo mažiausiai dešimt žmonių. Užpuolikas nusišovė.

Antradienį Alabamos policija buvo lyg patekusi į tikriausio karo įkarštį. Vieną po kito gaunantys pranešimus apie šaudymus pareigūnai net nežinojo, kurio griebtis. Sąmyšį sukėlė vienas žmogus. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo maždaug 30 metų vyras vardu Michaelas McLendonas.

Galiausiai pareigūnai apsupo šaulį Ženevos miestelyje. Pamatęs, kad išsisukti nepavyks, jis nusišovė.

Kaip pranešama, prieš pradėdamas žudynes, M.McLendonas sudegino motinos namą Kinstone. Lisos McLendon lavoną pareigūnai aptiko sudegusiame name. Tada, kaip mano pareigūnai, jis nuvažiavo į netoli esantį Samsono miestą, kur nušovė mažiausiai septynis žmones. Tarp jų yra nusikaltėlio šeimos nariai – senelis, močiutė, dėdė ir teta. Nepagailėjo M.McLendonas ir savo draugės.

Iš karto po to jis sėdo į mašiną ir 52-uoju keliu nuvažiavo į Ženevos miestelį. 19 km atstumą jis įveikė pakeliui šaudydamas į mašinas ir žmones. Policija bandė jį sustabdyti, tačiau nusikaltėlis apšaudė pareigūnus ir sugebėjo pasprukti. Ženevoje M.McLendonas nušovė moterį ir vaiką. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo vietos šerifo šeimos nariai.

Kokie buvo nusikaltėlio motyvai, neaišku. Bylą tiriantys federaliniai agentai tik praneša, jog žuvusiųjų skaičius tikriausiai dar didės. "Manome, kad bus daugiau žmonių, nes vis dar gauname pranešimų", – sakė vienas Federalinio tyrimų biuro pareigūnas.