Lietuvoje – trejopi vairuotojų pažymėjimai


2006-02-28
Vincas Grigas
Lietuvoje – trejopi vairuotojų pažymėjimai

Lietuvoje – trejopi vairuotojų pažymėjimai

Seno tipo vairuotojų pažymėjimų galiojimo laikas kol kas neribojamas.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Saulius Švėgžda teigė, kad senų vairuotojo pažymėjimų keitimo vajus buvo sukilęs dėl vidaus reikalų ministro įsakymo. Jis nurodė, kad seni vairuotojų pažymėjimai galios tik iki 2006 metų pradžios. Vairuotojai buvo raginami kuo greičiau pakeisti senus vairuotojo pažymėjimus.

Nuo 2004-ųjų pavasario Lietuvoje išduodami naujo pavyzdžio plastikiniai vairuotojų pažymėjimai. Buvo susidariusios ilgos eilės. Tokius pažymėjimus gavo maždaug pusė Klaipėdos vairuotojų. Jie galios dešimt metų.

Vėliau vėl buvo pratęstas seno tipo vairuotojų pažymėjimų galiojimas. S.Švėgžda mano, kad ši nuostata buvo pakeista, nes nebūtų spėta pakeisti visus vairuotojų pažymėjimus, susidarė spūstys.

Dabar išduodami dar naujesnio pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai, ant kurių išspausdintas logotipas su Europos Sąjungos vėliava.

Naujo pavyzdžio pažymėjimų išdavimas nebus skubinamas. Juos gaus tie, kurie jau pateikė ar pateiks dokumentus vairuotojo pažymėjimui gauti.

Pamažu senieji pažymėjimai keičiami naujais. Tačiau, pasak S.Švėgždos, niekas negali garantuoti, kad rytoj ar poryt bus pakeista nuostata ir vėl bus nurodytas konkretus terminas, iki kada būtina pakeisti seno tipo vairuotojo pažymėjimą plastikiniu.