Virtuvės ekonomika
Ką namiškiams gali pagaminti pavargusi šeimininkė
Neretai moterys grįždamos iš darbo svarsto: “Šiandien nepirksiu produktų, labai pavargau. Surengsiu sau iškrovos dieną, o namiškiams greitai pagaminsiu ką nors iš to, ką rasiu šaldytuve”.
Joms tai išties pavyksta, nes jos žino nemažai “gudrių” receptų. O toms, kurios nežino, arba vyrams, kurie, laukdami šeimininkių, norėtų ko nors užkąsti, priminsiu keletą receptų.
Bulvės riteriškai
Virtas bulves sudėkite į keptuvę pakaitomis su dešros ar virtos mėsos gabaliukais, tarp jų pridėkite svogūnų. Pasūdykite, pabarstykite pipirų, užpilkite išplaktą kiaušinį ir įkiškite į orkaitę.
Kai bulvės paruduos, išimkite, pabarstykite žalumynais ir sūriu (galima ir be sūrio).
Žuvienė
Jeigu šaldytuve yra šviežios šaldytos žuvies, galite išvirti naminės žuvienės, nevykdami į žvejybą.
Užvirinkite vandenį, į jį sudėkite smulkintą svogūną, prieskonių, lauro lapą ir keletą morkos griežinėlių. Ant puodo dugno į sultinį sudėkite nuskustų bulvių puseles, pavirkite 5 minutes. Po to įdėkite nedidelius nuvalytos žuvies gabalėlius.
Kai bulvės išvirs, žuvis taip pat bus minkšta. Į žuvienę įberkite džiovintų žalumynų ir – gero apetito!
Daržovių ragu
Jeigu namuose turite daržovių, galite iš jų pagaminti gardų patiekalą.
Pakepinkite vieną svogūną, sudėkite bet kokios mėsos gabaliukus ir patroškinkite. Įdėkite supjaustytą morką ir dar patroškinkite. Po to viską užpilkite verdančiu vandeniu ir vėl troškinkite. Kai mėsa suminkštės, suberkite pjaustytą pipirą, pomidorus ir moliūgą (galima ir be jo), pagal skonį prieskonių ir dar šiek tiek patroškinkite.
Bulvių pavilgas
Jeigu namuose yra sudžiūvusio sūrio, bulvių ir svogūnų, šito pakanka vakarienei. Žalią bulvę supjaustykite plonais gabaliukais, apiberkite svogūno pusžiedžiais, užtarkuokite sūrio. Visa tai sluoksniais sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pasūdykite ir ant viršaus užpilkite dar aliejaus. Troškinkite ant mažos liepsnos, įpilkite šiek tiek verdančio vandens su prieskoniais.
Ištroškintas bulves sudėkite į lėkštę ir užpilkite grietinės. Labai skanu!
Kepti obuoliai
(mikrobangų krosnelėje)
Obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklides, o į jų vietą pridėkite cukraus arba uogienės. 3-5 minutėms įkiškite į mikrobangų krosnelę – ir desertas paruoštas!
Parengė Nora
Naujausi komentarai