Įstabi kolekcija, Seržai!


2008-09-06
Kristina Kanišauskaitė
Įstabi kolekcija, Seržai!

Dizaineris Seržas Gan­džumianas, minėdamas kūrybinį dešimtmetį, pristatė išskirtinę drabužių kolekciją. Kviestinius iš Armėnijos kilusio dizainerio svečius į „Strazdelio namų" kiemelį, apsuptą bažnyčios kupolų ir Misionierių bažnyčios bokštų, vedė tamsoje šviečiantis žvakių takas.

Pristatyti ne vieną dešimtmetį Lietuvos vardą garsinančio dizainerio S.Gandžumiano kolekciją buvo pakviesti žinomi Lietuvos žmonės, pasižymintys savitu požiūriu ir charizma. Kaip tikino pats kūrėjas, jį įkvėpė kolekciją demonstravusios asmenybės ir ypatinga vieta. „Kolekcijos harmonija susideda iš erdvės, žmogaus ir drabužio. Tai neatsiejama lyg šventa trejybė. Tereikėjo visa tai sujungti", - kalbėjo dizaineris. S.Gandžumianas sakė, kad kiekvienas jo sukurtas drabužis skirtas paryškinti kolekciją demonstravusio modelio individualybei.

Pasigirdus pirmiesiems muzikos akordams žiūrovai išvydo elegantiškais mažais žingsneliais žengiančią Nomedą Marčėnaitę. Žvalgydamasi po kiemo erdvę ji nešėsi kelis teptukus ir ruošėsi piešti. Tačiau jos planus sugriovė netikėtai į kiemą dviračiu įvažiavęs kaimynas - Vytenis Pauliukaitis. Pasilabinęs su Nomeda jis netrukus meiliai šnekučiavosi su aktorėmis Gražina Baikštyte ir Dalia Michelevičiūte.

Meilės intrigas kiemo scenoje rezgė Mantas Jankavičius ir Leonardas Pobedonoscevas. Stulbinamais balsais susirinkusiuosius linksmino Asmik Grigorian ir Aistė Smilgevičiūtė.

Kolekciją pristatė visas žvaigždynas: Artūras Novikas, Dalius Mertinas, Edita Užaitė, Petras Geniušas, Rūta Papartytė, Renata Mikailionytė.  Kolekcijos kulminacija tapo vakaro scenoje baltais jaunavedžių apdarais pasirodę baleto šokėjai Miki Hamanaka ir Aurimas Paulauskas. Jie tarsi įkūnijo naują S.Gandžumiano kūrybos etapo pradžią. Pastarajame daug įvairių stilių, spalvų ir nuotaikų žaismės.