Šampanas – už 38 metus ir naują darbą


2008-09-06
Kristina Kanišauskaitė
Šampanas – už 38 metus ir naują darbą

Sostinės „Vartų" galerijon nešini dovanomis ir gėlėmis skubėjo kviestiniai Žilvino Grigaičio svečiai. 38-ąjį gimtadienį verslininkas praleido šnekučiuodamasis ištikimų bičiulių draugijoje su šampano taure.

Tikėtina, kad šampanu Ž.Gri­gaitis laistė ir naująsias savo parei­gas: jis pradeda dirbti Suomijos kapitalo įmonėje „Kaleva Travel", kuri yra asocijuota pasaulinio verslo kelionių agentūrų tinklo „Carlson Wagonlit Travel" partnerė Lietuvoje. Žilvinas Grigaitis vadovaus „Carlson Wagonlit Travel" verslo klientų aptarnavimui Lietuvoje ir sieks stiprinti šios kompanijos pozicijas šalies rinkoje.

Pompastiškai gimtadienių švęsti nemėgstantis Žilvinas Grigaitis kiekvieną atvykusįjį pasitiko su plačia šypsena ir draugišku rankos spustelėjimu.

Priešingai nei daugelis žinomų Lietuvos žmonių, gimtadienininkas slėpti savo metų nė nemanė. Nejaukumo dėl savo amžiaus nejaučiantis Ž.Grigaitis tikino, kad amžius - absoliučiai natūralus dalykas, dėl kurio kompleksuoti neverta. „Visi mes turime labai daug blizgučių, bet ne visada tai yra gyvenimo esmė", - sakė Ž.Grigaitis.

Modernioje galerijos „Vartai" erdvėje gimtadienį šventęs verslininkas savo bičiulius ragino susimąstyti apie tai, ką paliksime po savęs ateinančioms kartoms: „Man nesvetima mecenavimo, kultūros rėmimo priedermė, todėl labai džiaugiuosi, kad pavyko surasti bendrą kalbą su galerija „Vartai" ir supažindinti bičiulius su nežinomų lietuvių menininkų kūryba."

Asmeninių švenčių pernelyg nesureikšminantis Ž.Grigaitis tikrąją gimtadienio dieną žadėjo praleisti pačių artimiausių rate, tačiau į galeriją atkeliavusius bičiulius ramino: „Čia esate, nes turite palikę savo dalelę mano širdyje."

Visą dėmesį atvykusiems svečiams ir pašnekesiams prie šampano taurės skyręs Žilvinas išpakuoti dovanų neskubėjo, tačiau ilgainiui atsirado ir tokių, kurie jį nekantraudami ragino. Viena pirmųjų - Amerikos lietuvė Lidija Rasutis. „Žmones kviečiau ne dėl dovanų, tiesiog norėjosi drauge pakelti vyno taurę", - išpakuodamas viešnios dovaną kalbėjo Ž.Grigaitis.