Adolfas Dalgis nebuvo dosnus


2007-07-16
Česlovas KAVARZA
Adolfas Dalgis nebuvo dosnus

Adolfas Dalgis nebuvo dosnus

Aštuoni pajėgūs šaškininkai susirinko pagerbti klaipėdietį Adolfą Dalgį, surengusį turnyrą, skirtą savo sportinės veiklos 50-mečiui.

Visi buvo įsitikinę, kad pereinamąją A.Dalgio taurę išveš dešimtkart paprastų ir septyniskart šimtalangių šaškių Lietuvos čempionas vilnietis Sigitas Smaidrys.

Tačiau nei jis, nei daugkartinis finalinių šalies varžybų dalyvis meistras Vidas Igaris iš Naujosios Akmenės nesugebėjo pranokti pakiliai žaidusio turnyro kaltininko.

A.Dalgis rungtyniavo kaip geriausiais karjeros laikais. Iš 8 kovų laimėjo net šešias ir dvi partijas baigė lygiosiomis, iš viso surinko 7 taškus. Turnyro laimėtojas po pustaškį pasidalijo su S.Smaidriu ir Steponu Venckumi.

S.Smaidrys užėmė antrąją vietą – 5,5 tšk., V.Igaris – trečiąją (4,5 tšk.).

Tiek pat taškų – 4,5 – pelnė gerai rungtyniavęs pastaraisiais metais Kretingoje gyvenantis buvęs klaipėdietis Anatolijus Zorinas.

Po 3 taškus surinko ir tokia tvarka išsirikiavo net keturi šaškininkai: Saulius Gricius (meistras), Benediktas Pocius, Steponas Venckus ir Antanas Smaidrys (meistras).

Labiausiai nesisekė klaipėdiečiui Aleksandrui Daščiorai – 2,5 tšk.

Pradėdamas turnyrą A.Dalgis priminė bendražygiams, kad šaškėmis pradėjo žaisti 1953 metais Luokės (Telšių r.) vidurinėje mokykloje. 1959 metais pirmą kartą tapo šalies šimtalangių šaškių čempionato prizininku. Beveik po 30 metų – 1988-aisiais - A.Dalgis įvykdė meistro normatyvą.