“Bocmano rankos” prizas - latviui


2005-07-26
Paulius MATULEVIČIUS
“Bocmano rankos” prizas - latviui

“Bocmano rankos” prizas - latviui

Jūros šventės rankų lenkimo varžybose „Bocmano ranka“ savo jėgas panoro išmėginti beveik pusšimtis dalyvių ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir svečiai iš Latvijos bei Rusijos.

Ne itin gausiai šiemet susirinkusių moterų grupėje varžybas laimėjo Dovilė Žvinklytė iš Skuodo. Antra buvo irgi skuodiškė - Europos jaunių čempionė Raminta Jablonskytė.

Vyrų svorio iki 80 kg grupėje nuo pirmųjų akimirkų vilties laimėti nepaliko daugkartinis Latvijos čempionas Janis Amolinšas. Jam finalinėje kovoje nusileido praėjusių metų šio turnyro absoliutus nugalėtojas Šarūnas Monarchas. Trečias liko Kaliningrado (Rusija) atstovas Aleksejus Onuchovas.

Svorio per 80 kg kategorijoje tvirčiausiai jautėsi taip pat svečias - Aleksandras Drušicas iš Rusijos. Ant antrojo prizininkų pakylos laiptelio pakilo praėjusių metų senjorų čempionas Modris Stalgevičius iš Latvijos. Trečiosios pozicijos laurai atiteko praėjusių metų Lietuvos čempionui Dariui Grigaičiui iš Plungės.

„Bocmano rankos“ absoliučiu nugalėtoju tapo J.Amolinšas. Jam atiteko ne tik vertingas daiktinis prizas, bet ir piniginis – 80 Lt vertės čekis.

Prizus įsteigė bei varžybas finansavo Klaipėdos miesto savivaldybė ir sporto klubas „Geležinė ranka“.

Iškart po varžybų „Bocmano rankos“ laimėtojas Janis Amolinšas teigė, jog pergalės tikėjosi. „Numaniau, jog pateksiu tarp geriausiųjų, tačiau iškovoti pergalę – visada džiugu“, – neslėpė savo džiaugsmo latvis.

Varžybų vyriausiasis teisėjas, net 14 kartų tapęs Lietuvos rankų lenkimo čempionu, Vladas Kuizinas pažymėjo ypač aukštą svečių iš Rusijos bei Latvijos meistriškumą.

Jis pranešė, kad rugpjūčio pabaigoje Šventojoje planuojama organizuoti tarptautinį mačą tarp Lietuvos, Latvijos bei Rusijos rinktinių. Anot V.Kuizino, lietuviams bus proga atsirevanšuoti bei įrodyti savo rankų tvirtumą.