Įžaidėjas patenkintas permainomis


2007-08-31
Domas LUKAUSKAS
Įžaidėjas patenkintas permainomis

Įžaidėjas patenkintas permainomis

Antrą sezoną Klaipėdos „Neptūno“ garbę ginsiantis 180 cm įžaidėjas Evaldas Dainys trenerių rokiruotę komandoje vertina teigiamai.

Be to, žaidėjas atkreipė dėmesį, kad šįmet pasirengimas naujajam sezonui skiriasi nuo pernykščio.

Krepšininkas pasidžiaugė ir tuo, kad komanda pagaliau turi fizinio parengimo trenerį. Anot E.Dainio, kiekvienas klubas privalo turėti tokį specialistą, kuris atskirai ruoštų žaidėjus fiziškai.

Krepšininkas neslėpė, jog jau yra susidariusi konkurencija dėl vietos starto penkete. E.Dainio pagrindinis konkurentas – rusas Sergejus Karmazinskis. Praėjusiame sezone 24 metų gynėjas dėl vietos starto penkete konkuravo su Aidu Viskontu.

Pernai E.Dainys vidutiniškai per vienerias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes pelnydavo po 6 taškus, atkovodavo 2,3 atšokusio kamuolio bei atlikdavo 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Baltijos pirmenybėse vikrus ir greitas įžaidėjas surinkdavo po 7 taškus, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

– Kaip vertini pasikeitimus trenerių štabe?

– Pasikeitimus trenerių štabe vertinu pakankamai teigiamai. Treneris tikrai yra patyręs ir puikiai išmano savo darbą, manau, kad komandą naujajam sezonui paruoš gerai.

– Ar šiemet pasirengimas naujajam sezonui kuo nors skiriasi nuo pernai metų?

– Taip, šiemet pasiruošimas tikrai skiriasi. Turime atskirą fizinio rengimo trenerį Paulių Juodį, kuris mus ruošia itin sistemingai. Kiekviena komanda privalo turėti fizinio parengimo trenerį, kuris išmano savo darbą ir fizikai ruošia komandą.

– Pakalbėkime apie rokiruotes tarp žaidėjų. Koks tavo pirmas įspūdis, lyginant šių metų sudėtį su pernykščia?

– Kol kas labai sunku vertinti esamą padėtį, manau, šiais metais turime daugiau lygiaverčių žaidėjų ir tik sezono metu pamatysime, ar būsime stipresni, ar silpnesni už praėjusio sezono komandą.

– Ar jaučiasi konkurencija tarp tavęs ir naujoko Sergejaus Karmazinskio?

– Taip, konkurencija jaučiama. Jis yra tikrai neblogas žaidėjas, manau, reikės treniruotėse bei varžybų metu įrodyti, kad esu pozityvesnis. O jeigu tiksliau – tikrai stengsiuosi tai padaryti.

– Kokia nuomonė apie ekipą po pirmųjų draugiškų rungtynių?

- Šiuo metu sunku kažką komentuoti. Visgi varžybos pirmosios, beje, ir mūsų komanda dar nėra gerai susižaidusi. Galiu pasakyti, kad trūksta dar daug ko. visų pirma reikia stiprinti gynybą, o visa kita laikui bėgant teks tobulinti.