Klaipėdos krepšininkai viešės Kinijoje


2007-07-16
PAULIUS MATULEVIČIUS
Klaipėdos krepšininkai viešės Kinijoje

Klaipėdos krepšininkai viešės Kinijoje

Nors „Naftos-Uni-Laivitės“ treneris Dalius Ubartas nusprendė pasitraukti iš posto, tačiau su ekipa dar viešės Kinijoje. Per beveik tris savaites (rugpjūčio 1-18 dienomis) tolimojoje šalyje klaipėdiečiai rungtyniaus su rusais, amerikiečiais ir kinais.

Šiemet NKL čempionų titulu klaipėdiečius pradžiuginę „Naftos-Uni-Laivitės“ krepšininkai kinams bandys įrodyti, kad Lietuva ne veltui vadinama krepšinio šalimi. Nerijaus JANKAUSKO nuotrauka

„Vyrams buvau pažadėjęs, kad tapus NKL čempionais suorganizuosiu kelionę į Kiniją. Tai negaliu jų nuvilti. Krepšininkai per sezoną tiksliai įvykdė mano reikalavimus, todėl net žinant, kad nebedirbsiu „Naftos-Uni-Laivitės“ ekipoje, privalau įvykdyti savo įsipareigojimus. Kitu atveju sąžinė būtų nerami“, - „Klaipėdai“ sakė D.Ubartas.

Pastiprins

Į Kiniją vyks NKL čempionai Marius Runkauskas, Andrius Žymantas, Vilmantas Valančius, Osvaldas Kurauskas, Artūras Kaubrys ir Julius Žurna.

Klaipėdiečiai dar žada pastiprinti komandą Kauno „Hermio projektų-KKM“ krepšininku Tomu Čerkunovu (naudingiausias NKL lygos žaidėjas), 214 cm vidurio puolėju Viliumi Šumskiu (anksčiau atstovavo Kauno „Žalgirio“ dubleriams, o praėjusį sezoną žaidė Švedijos krepšinio lygoje) ir Klaipėdos miesto lygoje rungtyniaujančiu kinu Dong Don Vangu.

Pastarasis ir padėjo suorganizuoti kelionę. Jo motina dirba Kinijos aukščiausiosios lygos vadybininke „Pan Pan Woriors“ klube.

Į tolimąją šalį pasitobulinti turėjo vykti ir vienas perspektyviausių „Naftos-Uni-Laivitės“ žaidėjų Deividas Daunys, tačiau paskutinę akimirką jis buvo pakviestas į šalies jaunių (iki 19 metų) rinktinę (pasaulio jaunių krepšinio čempionatas ketvirtadienį prasidėjo Serbijoje).

Perpildytos arenos

Nereikia pamiršti, kad naftininkai ir pernai lankėsi bei sėkmingai rungtyniavo Kinijoje.

„Tuomet gerai pasirodėme. Todėl kartu su aukščiausiosios Rusijos lygos, amerikiečių ir Kinijos CBA rinktinėmis pakvietė ir mus. Organizatorių vienas pagrindinių kriterijų – demonstruoti ypač aukšto lygio krepšinį. Kad likome pastebėti, tai mums tikras įvertinimas“, - sakė klaipėdiečių strategas.

Pašnekovas pasidžiaugė, kad kinai sugeba rodyti išskirtinį dėmesį.

„Moka svetingai priimti, nuolat rūpinasi lyg saviškiais. Oro ir gyvenimo sąlygos – idealios“.

Naftininkai įsikurs penkių žvaigždučių viešbutyje, o kas kelias dienas lankysis ir rungtyniaus skirtinguose Kinijos miestuose.

„Pernai, kai žaidėme, nebuvo nė vienerių rungtynių, kad nebūtų perpildyta penkis tūkstančius žiūrovų talpinanti sporto arena. Kiek girdėjau, šiemet rungtyniausime keturiolika tūkstančių krepšinio aistruolių talpinančioje arenoje“, - džiaugėsi D.Ubartas.

Beje, strategas užsiminė, kad ši kelionė vargu ar būtų įgyvendinta be Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Sigito Dobilinsko pagalbos.