LKF finalo ketverte – dviratininkų pasirodymas


2009-01-22
Diena Media inf.
LKF finalo ketverte – dviratininkų pasirodymas

Iki Panevėžio „Cido“ arenoje vyksiančio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) DnB NORD Didžiosios taurės turnyro finalo ketverto liko vos viena diena. Finansinių sunkumų kamuojamas Kauno „Žalgiris“ skaičiuoja sausio 23-24 dienomis Panevėžyje galėsiančius pasirodyti krepšininkus, o varžybų organizatoriai baigė pasirengimą varžyboms.

„Matome, kad bilietus į varžybas žmonės aktyviai perka visoje Lietuvoje. Džiaugiamės, kad „Cido“ arenoje apsilankys ne tik panevėžiečiai, bet ir kitų miestų gyventojai. LKF DnB NORD Didžiosios taurės turnyro finalo ketvertas - geriausia proga savo akimis išvysti naująją areną, kurioje vyks ir 2011 metų Europos čempionato kovos“,  - sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Varžybų žiūrovai „Cido“ arenoje negalės nuobodžiauti ir tuomet, kai krepšininkai paliks aikštę. Žiūrovų laukia gausybė konkursų, o per minutės pertraukėles savaitgalį juos linksmins net 4 šokėjų grupės.

Penktadienį per abejas pusfinalio rungtynes šoks Panevėžio „Techaso“ merginų grupė, per mažojo finalo mačą pasirodys puikiai žinomas kolektyvas „Amber Dance“, o finalo metu aikštėje išvysime Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjas.

Per finalo rungtynių didžiąją pertrauką, dalyvaujant „Amber Dance“ merginoms, bus iškilmingai pristatytas 2011 metų Europos čempionato logotipas.

Šeštadienį prieš rungtynes dėl 3 vietos bus pagerbti Lietuvos krepšiniui nusipelnę panevėžiečiai. I laipsnio medaliais „Už indėlį vystant Lietuvos krepšinį“ bus apdovanoti Vidminas Stankevičius ir Bronislavas Pliavga. II laipsnio medaliai atiteks Vladui Juchnevičiui, Kazimierui Tvarkūnui, Reginai Giedraitienei, Gyčiui Gantarskiui, Marijonui Gečui, Alfonsui Garuckui, Algirdui Kriščiūnui ir Viktorui Apiniui. III laipsnio medaliais pasipuoš Rima Daunienė ir Darius Gaudiešius.

„Cido“ arena yra unikali tuo, kad joje įrengtas visus tarptautinius reikalavimus atitinkantis trekas. Į krepšinio varžybas susirinkę žiūrovai penktadienį ir šeštadienį tarp rungtynių išvys dviratininkų pasirodymus. Panevėžyje besitreniruojantys sportininkai iš Lietuvos ir Latvijos per pertrauką tarp krepšinio varžybų išmėgins jėgas olimpinėje treko dviračių sporto rungtyje - lenktynėse dėl taškų.

LKF DnB NORD Didžiosios taurės turnyro pusfinalyje penktadienį 18 val. susikaus „Šiauliai“ ir „Lietuvos rytas“, o 20 val. 15 min. į aikštę įbėgs dvi Kauno komandos - „Žalgiris“ ir „Aisčiai“.

Bilietai į varžybas šiuo metu kainuoja 49 litus (taikomi papildomi mokesčiai), rungtynių dieną jie brangs.