Nugalėtojomis tapo MRU krepšininkės


2009-03-31
Diena Media inf.
Nugalėtojomis tapo MRU krepšininkės

Kaip ir praėjusiais metais, merginų grupėje triumfavo Aurimės Rinkevičiūtės vedamos Mykolo Romerio universiteto (MRU) merginos, kurios finale 84:77 (26:16, 21:20, 22:22, 15:19) nugalėjo po metų pertraukos vėl finale žaidusias Vilniaus universiteto (VU) krepšininkes.

Trimis Vilniaus „Teo“ ekipos krepšininkėmis rungtynes pradėjęs MRU po varžovių snaiperės tritaškio atsiliko 2:5, tačiau po penktojo iš eilės Lietuvos rinktinės krepšininkės Aurimės Rinkevičiūtės taško rezultatas tapo lygus 5:5. Abi komandos rungtynes pradėjo nervingai ir klydo elementariose situacijose. Po Gintarės Petronytės dvitaškio su pražanga iš po krepšio ir A.Rinkevičiūtės 4 taškų iš eilės MRU įgijo 8 taškų persvarą 18:11. A.Rinkevičiūtė jau buvo pelniusi 12 taškų. MRU ir toliau didino persvarą ir po eilinio A.Rinkevičiūtės tritaškio MRU pirmavo jau 25:12.

Antrajame ketvirtyje po Š.Povilionytės ir Š.Jasiunskaitės tritaškių skirtumas pasiekė jau 17 taškų MRU naudai. VU bandė vytis varžoves, tačiau sušvelninti skirtumo nesugebėjo. MRU ekipoje įsisiautėjo 14 taškų antrojo ketvirčio viduryje surinkusi G.Petronytė. VU gretose rezultatyviai žaidė Laima Rickevičiūtė per pirmuosius du ketvirčius surinkusi 16 taškų ir padėjo ketvirčio pabaigoje sumažinti komandos atsilikimą iki 11 taškų.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo L.Rickevičiūtės dvitaškiu ir MRU persvara sumažėjo iki 9 taškų, o po V.Daneliūtės tritaškio ir L.Mažeikaitės dvitaškio jau iki 4 taškų. MRU taškų badą tritaškiu apmalšino A.Jasiniauskaitė, tačiau VU atsakė tuo pačiu. VU merginos ir toliau spaudė varžovės ir po J.Staskonytės 3 taškų jau tik 52:51 priekyje MRU. Po pirmųjų R.Kontvainytės taškų rungtynėse MRU atitrūko 4 taškais, o po dar vieno krepšininkės tritaškio ir G.Petronytės metimo iš po krepšio čempionės užgesino beprasidedantį  gaisrą ir jau 65:56.

Ketvirtajame ketvirtyje VU vėl pakilo į šturmą ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų, tačiau ir vėl apie save tritaškiu ir dvitaškiu priminė A.Rinkevičiūtė. Vu krepšininkės pajuto žaidimo skonį ir ėmė atakuoti įvairiau ir taikliau. Skirtumas laikėsi ties 6 taškų riba MRU naudai. Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms labai svarbų dvitaškį pelnė G.Petronytė ir MRU atitrūko 9 taškais. Paskutiniąją minutę VU ekipa bandė gelbėtis, sumažino skirtumą iki 7 taškų, tačiau MRU ekipa puolime atkovojo kamuolį ir iki rungtynių pabaigos likus 20 sekundžių VU pasidavė ir leido MRU krepšininkėms antrus metus džiaugtis čempionių vardais.

„Merginos buvo pavargusios po įtempto varžybų grafiko, tačiau sugebėjo išsaugoti persvarą ir iškovoti pergalę. Smagu, kai apgini čempionių titulą“,- po pergalės sakė MRU vyr. treneris Gintaras Vaitkus.

VU: L.Rickevičiūtė 27, N.Bytautaitė, J.Staskonytė po 10.

MRU: A.Rinkevičiūtė 28, G.Petronytė 21, Š.Povilonytė 11.