Portugalijos futbolo čempionais tapo „Porto“


2011-04-04
halftime.lt
Portugalijos futbolo čempionais tapo „Porto“

Sekmadienį vakare Portugalijoje buvo sužaistas mačas tarp „Porto“ ir Lisabonos „Benfica“ klubų, po kurio paaiškėjo, jog Portugalijos čempionais tapo „Porto“ klubas.

Minėtosios rungtynės baigėsi rezultatu 2-1 „Porto“ naudai. Pirmieji į priekį išsiveržė „Porto“ žaidėjai, kai įvartį pelnė Fredy Guarinas. Nors Javieras Saviola rezultatą išlygino, visgi Hulko dvidešimt pirmasis įvartis Portugalijos čempionate lėmė „Porto“ pergalę.


Ši pergalė lėmė ir Portugalijos čempionų karūną, kadangi dabar „Porto“ prieš artimiausius persekiotojus, tai yra „Benfica“, turi šešiolikos taškų pranašumą. Iki Portugalijos čempionato pabaigos liko tik penki turai, todėl „Benfica“ klubui, kurie praėjusį sezoną triumfavo Portugalijoje, nebėra net jokių teorinių šansų prisivyti „Porto“.

Po šių rungtynių visi komandos žaidėjai labai džiaugėsi ir sakė, jog tokią pergalę būtinai švęs. Prie šios pergalės džiaugsmo pridėjo ir tai, jog rungtynės buvo laimėtos savo priešininkų „Benfica“ teritorijoje.


Verta paminėti, jog nuo šio sezono pradžios prie „Porto“ vairo stojo jaunasis treneris Andre Villas-Boasas, kuriam yra tik 33 metai. Jam vadovaujant klubas per 25 mačus laimėjo net 23 ir rodo labai gerą žaidimą. Taigi Villas-Boasui pranašaujama labai puiki ateitis.

Taip pat paminėsime, jog šis Portugalijos čempionų trofėjus „Porto“ klubui atiteks 25 kartą. Klubas taip pat yra laimėjęs 15 Portugalijos taurių.