R.Kurtinaitis: "Benetton" vieni iš finalo aštuoneto favoritų“


2009-04-02
Diena Media inf.
R.Kurtinaitis:

Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai šiandien vakare Turine pradės žygį Europos taurės turnyro finalo aštuoneto etape. Prieš dvikovą su Trevizo "Benetton" klubu abiejų komandų atstovai pasidalijo mintimis apie artėjančias rungtynes, rašo krepsinis.net.

“Mes esame jauna komanda ir esame pasirengę padaryti didelį darbą, nes patekome į finalinį aštuntuką. Tai didelė sėkmė jaunai Lietuvos komandai, tačiau mes nesirengiame ties tuo apsistoti. „Benetton“ vieni finalo iš aštuoneto favoritų, nes rungtyniauja namuose, todėl tai jiems bus papildomas spaudimas. Mes pasiruošę fiziškai ir psichologiškai. Jei žaisime kaip mokame - švęsime pergalę. Mes neturime tiek patirties, kiek turi „Benetton“, tačiau tai vienos rungtynės, todėl komandų šansai lygūs. Mes stengsimės rungtyniauti greitai, nes mūsų šalies čempionatas nėra toks stiprus kaip Italijos ir šioms rungtynėms ruošėmės visą savaitę. Varžovai to daryti negalėjo, nes žaidė rungtynes nacionalinėse pirmenybėse. Kaip viskas bus, pamatysime šiandien vakare“, - pasakojo „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

„Mes jaučiamės gerai. Esame sujaudinti, kad esame čia, Turine. Visos čia atvykusios komandos yra geros, todėl manau šiandien pamatysime daug gražių rungtynių. Mes peržiūrėjome savo varžovų vaizdajuostę ir pamatėme, kad „Benetton“ gerai subalansuota komanda. Jie žaidžia gerai ir po krepšiais, ir prie trijų taškų linijos. Jie yra labai gera komanda, tačiau mes kovosime dėl pergalės iš visų jėgų. Manau, bus artima kova. Netikiu, kad kažkuri iš ekipų atitrūks 20 taškų. Turėsime gerai darbuotis gynyboje, jei norėsime laimėti. Treneris Kurtinaitis yra puikus strategas. Jis labai patyręs, daug šilto ir šalto matęs. Jis puikiai savo įgytas žinias perduoda mums: kaip žaisti krepšinį, kaip elgtis su teisėjais. Kurtinaitis žaidė aukšto lygio krepšinį ir jo patirtis mums tikrai praverčia“, - trenerį liaupsino Marijonas Petravičius.

„Mes atvykome į Turiną kautis. Manau, „Benetton“ čia atvyko to paties. Jie - gera komanda ir tai jau įrodė. „Benetton“ turi gerą trenerį Oktay'ų Maumutį, kuris buvo išrinktas geriausiu turnyro strategu. Mes šiuo metu esame susikoncentravę ties rungtynėmis su „Benetton“. Jie šiame sezone pralaimėjo vos trejas Europos taurės turnyro rungtynes. Mes nesame tokie patyrę kaip jie, tačiau tai vienos rungtynės ir mes galime jas laimėti. Mes turime žaisti gerą krepšinį, kaip tai darėme ir anksčiau. Turime gerai gintis bei taikliai atakuoti varžovų krepšį“, - teigė Donatas Zavackas.

„Kai laimėjome ULEB taurę 2005 metais, tada žaidėme vos vienas rungtynes, dabar iki titulo kelias ilgesnis. Aš vis dar tikiu, kad mes galime laimėti titulą. Finaliniame etape žaisiu trečią kartą ir žinau ką reiškią pergalės skonis bei pralaimėjimo kartėlis. Žinoma, kad geriau yra laimėti. Anksčiau mes turėjome po du žaidėjus į vieną poziciją. Dabar turime žaidėjų, kurie gali žaisti įvairiose pozicijose ir tai labai padeda mums ginantis. Gynyboje galime geriau vienas kitam padėti. Norėdami nugalėti „Benetton“ turime gerai kovoti dėl kamuolių bei kibiai gintis. Mūsų treneris yra paruošęs daug užduočių šioms rungtynėms ir mes jas pamėginsime įgyvendinti. Ta komanda, kuri rungtyniaus mažiau sukausčiusi, turės didesnes galimybes laimėti susitikimą“, - pasakojo Mindaugas Lukauskis.

„Praėjusiais metais finalinį aštuonetą stebėjau per televiziją būdamas Italijoje. Dabar aš čia rungtyniausiu. Mes čia atvykome kautis. Mūsų laukia sunkios rungtynės prieš „Benetton“ ekipą. Jie turi aukščiausios klasės organizaciją ir trenerį, kurie sukūrė gerą komandą. „Benetton“ turi daug gerų, patyrusių žaidėjų. Mes turėsime kautis iš visų jėgų, jei norėsime nugalėti „Benetton“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

Vienas labiausiai patyrusių Trevizo komandos krepšininkų gynėjas Massimo Bulleri pažymėjo, jog Lietuvos komandos visada būna stiprios: "Turime puikiai galimybę, tiek kaip komanda, tiek kaip organizacija, tiek aš asmeniškai. Tikimės rungtyniauti iki pat turnyro pabaigos ir tada pamatysime, ką sugebėjome pasiekti. Komandos iš Lietuvos visada būna stiprios, turinčios daug panašaus sudėjimo atletiškų krepšininkų, prieš kuriuos labai sunku gintis. Visgi mes esame gera komanda ir tikimės mums palankaus rezultato. Net neabejoju, kad kova bus atkakli iki pat pabaigos, tačiau viliamės, jog sėkmė šypsosis mums".