Kišenvagiai gvelbė telefonus ir pinigines


2005-07-26
JULIJA GURAL
Kišenvagiai gvelbė telefonus ir pinigines

Kišenvagiai gvelbė telefonus ir pinigines

Savaitgalį praūžę Jūros šventės renginiai pritraukė ne tik tūkstančius svečių, bet ir priviliojo kišenvagius. Budrumą praradę uostamiesčio gyventojai bei svečiai minioje neteko pinigų, mobiliųjų telefonų, dokumentų, banko kortelių.

Jūros šventės svečių užtvindytose centrinėse miesto gatvėse budėjusiems policijos patruliams itin išsiblaškiusių renginių dalyvių nuo smulkių vagysčių apsaugoti nepavyko.

Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininko Igorio Ivanovo duomenimis, savaitgalį nuo kišenvagių nukentėjo devyni žmonės. Visi į policiją besikreipę ilgapirščių apšvarinti vyrai ir moterys savo daiktų pasigedo dalyvaudami miesto aikštėse vykusiuose renginiuose, apsipirkdami Danės skverelyje veikusioje mugėje.

Penktadienį policijos budėtojai įregistravo keturių asmenų pranešimus apie pavogtus daiktus. Du mugėje suvenyrų besižvalgę žmonės pasigedo mobiliojo ryšio telefonų. Kitas klaipėdietis policininkams pasiskundė, kad iš rankinės dingo dėklas su akiniais, 300 litų, pažymėjimas apie tai, kad žmogus nukentėjęs nuo sovietų okupacijos. Bevaikštinėdama mugėje 50 litų ir pensininkės pažymėjimo pasigedo pagyvenusi moteris.

Šeštadienį į policininkus kreipėsi du, sekmadienį – trys Jūros šventės dalyviai. Žmonės pasigedo piniginių su tapatybės bei mokėjimo kortelėmis, pinigų. Iš vieno renginių svečio ilgapirščiai nugvelbė apie tūkstantį litų kainuojantį fotoaparatą.

Didžiausių šalies bankų atstovai dienraščiui teigė, kad savaitgalį sulaukta mokėjimo korteles praradusių gyventojų prašymų užblokuoti sąskaitas, tačiau tikslaus skaičiaus vakar įvardinti negalėjo. Anot jų, korteles užblokuoti šventinį savaitgalį prašė ne daugiau piliečių negu kitomis dienomis.

Penktadienį iš klaipėdietės rankinės mobilųjį telefoną ištraukusi Jonavos rajono gyventoja buvo sučiupta nusikaltimo vietoje mugėje budėjusių patrulių. Kiti nukentėjusieji savo daiktų kol kas neatgavo.

I.Ivanovas įtaria, kad uostamiesčio centre ūžusioje minioje savo daiktų neteko ir daugiau žmonių, tačiau galbūt dėl nedidelės prarasto turto vertės ar kitokių priežasčių į policiją nesikreipė.