Smiltynėje skendo kaunietis


2005-07-26
Janina Zvonkuvienė
Smiltynėje skendo kaunietis

Smiltynėje skendo kaunietis

Vakar rytą Apskrities ligoninės reanimacijos skyriuje mirė 63-ejų kaunietis Bronius Jurelevičius, dėl kurio gyvybės nuo sekmadienio grūmėsi Smiltynės gelbėtojai bei medikai.

Smiltynės gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Puplesis „Klaipėdai“ sakė, kad kaunietį medikai gaivino net pusantros valandos. Vėliau kaunietis buvo nuvežtas į ligoninę.

Tokios skaudžios pasekmės ištinka dėl vienintelės priežasties - poilsiautojai nekreipia dėmesio į gelbėtojų perspėjimus ir reikalavimus.

Jūra šiuo metu pati patraukliausia ir pati pavojingiausia. Vanduo šiltas, siekia iki 20 laipsnių šilumos. Poilsiautojus džiugina didelės bangos - bangavimas siekia iki 4 ar net 5 balų. Tačiau tokiu metu maudytis draudžiama.

Bet žmonės neatsilaiko pagundai, brenda tolyn nuo kranto, bando suptis bangose. Vandenyje tyko dar ne vienas pavojus – sūkuriai, atplaišinės srovės. Atplaišinės srovės ima atsirasti po Joninių. „Liepą, rugpjūtį jos nusineša daugiausiai aukų“,- sakė šešioliktus metus gelbėjimo stotyje dirbantis Jonas Puplesis ir priminė, kad reikia turėti patyrimo, kaip elgtis tokiame vandenyje. Įkvėpus oro, reikia susivokti, kurioje pusėje krantas. Jei negilu ir krantas netoli, seklumos link geriau ropoti dugnu, nei blaškytis sūkuriuotų bangų paviršiuje.