Svetimi pinigai laimės neatnešė


2007-02-20
Daiva Janauskaitė
Svetimi pinigai laimės neatnešė

Svetimi pinigai laimės neatnešė

Per porą metų iš bendrovės į savo sąskaitas pervedusi beveik pusantro šimto tūkstančių litų buhalterė atsidūrė teisiamųjų suole. Nors pasisavintus pinigus moteris grąžino, ji buvo nuteista kalėti.

Buhalterės Nomedos Jundulienės pavardė teisme per neilgą laiką skambėjo dukart. Pernai jai skirta 9 mėnesių nelaisvė, o vakar keturiasdešimtmetė moteris nuteista kalėti metus ir tris mėnesius. Jai teks sumokėti ir 2500 litų baudą.

Tokią bausmę teismas N.Jundulienei skyrė už tai, kad dirbdama vyriausiąja bendrovės „Building Technology center“ finansininke moteris pasisavino beveik 150 tūkstančių litų bei apgaulingai vedė buhalterinę apskaitą. Todėl tikrintojai negalėjo nustatyti bendrovės 2003 metų finansinių įsipareigojimų bei turto dydžio 2004 metais.

Kol buvo tiriamas šis nusikaltimas, N.Jundulienė įsidarbino buhaltere restorane „Skandalas“ ir čia taip pat įmerkė rankas į svetimus pinigus. Paėmusi iš seifo 32 tūkstančius litų, moteris bandė padengti skolą ankstesnei darbovietei. O netrukus iš įmonės banko sąskaitos į savo asmeninę N.Jundulienė pervedė dar 5 tūkstančius litų.

Moteris teismo posėdžių metu itin santūriai aiškino tokių savo poelgių priežastis. N.Jundulienė gyvena Plungėje. Ten ji turėjo namą. Keletą metų padirbėjusi statybinėmis medžiagomis bei įranga užsiimančioje bendrovėje ji suprato galinti darbovietės pinigais sumokėti už savo namo remontą.

Pradėję tikrinti bendrovės buhalteriją pareigūnai susiėmė už galvų - buhalteriniai dokumentai buvo nesurūšiuoti, nesuregistruoti, kasos knygų neaptikta. Todėl buvo sunku susigaudyti, kiek pinigų pasisavino N.Jundulienė. Tikrąją tiesą pavyko sužinoti iš banko išklotinių.

Nors dar pernai birželį moteris grąžino bendrovei visus pasisavintus pinigus, tai jos nuo bausmės neišgelbėjo.

N.Jundulienės šeimos nariai gyvena Airijoje. Ji ir pati praėjusią vasarą buvo nusipirkusi bilietą skristi į šią šalį.

Pirmąjį nuosprendį N.Jundulienė apskundė, tad neabejojama, kad ir dėl antrojo teismo sprendimo ji rašys skundą.