Vagonėlis - nepajudinamas


2008-09-06
BNS inf.
Vagonėlis - nepajudinamas

Aplinkos ministro Artūro Paulausko buvusio bendražygio verslininko Rolando Zujevo vagonėlis Kuršių nerijoje iki šiol tebestovi.

Neringos miesto aplinkos apsaugos agentūra verslininką baudė už nacionalinio parko režimo pažeidimą, už privalomojo nurodymo patraukti vagonėlį nevykdymą ir už pakartotinio privalomojo nurodymo nevykdymą.

Šiuos sprendimus R.Zujevas skundė teismams. Bylas dėl agentūros sprendimų numatoma nagrinėti rudenį: dėl režimo pažeidimo - spalio mėnesį, dėl privalomojo nurodymo nevykdymo - rugsėjį.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas šiuo metu laukia Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimo. Departamento netenkino Klaipėdos apygardos teismo nutartis skirti R.Zujevui įspėjimą, o ne grėsusią baudą už saugomų teritorijų režimo pažeidimą.

Vyresniojo Valstybinės aplinkos apsaugos inspektoriaus Bronislovo Kazaragio teigimu, vagonėlis Kuršių nerijos nacionaliniame parke - Juodkrantės Gintaro įlankoje - vis dar stovi. Jo žiniomis, šiuo metu verslininkas yra išvykęs į užsienį.

R.Zujevas pareigūnams nėra pateikęs žemės sklypo nuomos sutarties. Be to, tokius vagonėlius Kuršių nerijoje, net ir išsinuomotame sklype, statyti draudžia pernai lapkritį įsigaliojęs aplinkos ministro įsakymas.

Teismuose verslininkas aiškinasi santykius ir su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija dėl neteisėtai spyna užrakintų vartų, kurie buvo užtvėrę priėjimą prie Kuršių marių.

Balandžio mėnesį priimtą direkcijos nutarimą skirti baudą buvęs socialliberalas apskundė Klaipėdos apygardos administraciniam teismui.
Po teismo sprendimo baudą panaikinti, direkcija pateikė apeliaciją LVAT, kuris savo verdikto dar nėra paskelbęs.

Dėl vagonėlio skandalo buvęs tuometinio Seimo pirmininko Artūro Paulausko patarėjas pasitraukė iš Naujosios sąjungos. Balandį partiją palikusiam verslininkui buvo iškeltas ultimatumas - nutempti neteisėtai ant Kuršių marių kranto pastatytą vagonėlį arba pasitraukti iš Naujosios sąjungos.