Pereiti į pagrindinį turinį

Aštuonetas vadina O.bin Ladeno nukovimą "didele pergale"

2011-05-27 19:56
Aštuonetas vadina O.bin Ladeno nukovimą "didele pergale"
Aštuonetas vadina O.bin Ladeno nukovimą "didele pergale" / Scanpix nuotr.

Didžiojo aštuoneto šalys sveikina tai, kad nukautas "al Qaedos" lyderis Osama bin Ladenas, bet su nerimu pažymi, kad aktyvėja teroristai Pakistane, Jemene, Somalyje ir Šiaurės Afrikos šalyse.  

"Nors Osamos bin Ladeno mirtis yra didelė kovos su tarptautiniu terorizmu pergalė, mes, kaip ir iki šiol, nuogąstaujame dėl  teroristų grupuočių keliamos grėsmės, taip pat dėl didėjančio jų aktyvumo Pakistane, Jemene, Somalyje ir Sahelyje (šalyse įpiečiau Sacharos)", - sakoma bendrame Aštuoneto lyderių pareiškime, priimtame penktadienį baigiantis susitikimui Dovilyje.

G8 lyderiai taip pat pareiškė pasiryžimą bendradarbiauti su kitomis valstybėmis visose pasaulio dalyse Pasauliniame kovos su terorizmu forume. "Šis forumas bus nukreiptas stiprinti tarptautinį konsensusą kovoje su terorizmu, sudarant naujas galimybes bendradarbiauti ir toliau įgyvendinti JT pasaulinę kovos su terorizmu strategiją", - paaiškinama dokumente.

Pareiškime taip pat pabrėžiamas JT pagrindinis vaidmuo kovoje su terorizmu, taip pat sakoma, kad būtina užtikrinti efektyvų 1267-osios JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, numatančios sankcijas "al Qaedai" ir Talibano judėjimui, vykdymą.

Aštuoneto lyderiai taip pat pareiškė susirūpinimą dėl užsitęsusios vidaus politikos krizės Jemene.

"Mes smerkiame jėgos naudojimą atsakant į taikias protesto akcijas Jemene", - sakoma pareiškime.

"Mes raginame Jemeno prezidentą Salehą nedelsiant ištesėti savo pažadą ir užtikrinti, kad būtų vykdomi teisėti Jemeno liaudies reikalavimai", - pabrėžiama dokumente.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų