„BTA Draudimas” uždirbo 1,4 mln. litų pelno

Draudimo bendrovė „BTA Draudimas” praneša, kad pirmą 2010 metų pusmetį veikė pelningai ir Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkoje uždirbo 1,4 mln. litų pelno.

Per šį laikotarpį bendrovė pasirašė 65 mln. litų draudimo įmokų, o tai yra 9,7 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai bendrovės pasirašytos draudimo įmokos sudarė 72,2 mln. litų.

Per šešis pirmus 2010 metų mėnesius „BTA Draudimas“ atlygino žalų už 35,2 mln. litų ir tai, lyginant su 2009 metų tuo pačiu laikotarpiu, yra 7,1 proc. mažiau, kas sudaro 37,9 mln. litų.

„Nepaisant ekonominio nuosmukio ir nemažai nuostolių sukėlusių gamtos stichijų, šiemet, kaip ir pernai dirbome stabiliai. Daugiausiai investavome į paslaugas, jų prieinamumą bei aktualumą, o tai ir davė rezultatą – ne tik didesnį klientų pasitikėjimą mumis, bet ir stiprią bei stabilią poziciją ne gyvybės draudimo rinkoje“, - bendrovės pasiekimus komentavo generalinis direktorius Tadeuš Podvorski.

„BTA Draudimas“ per šešis šių metų mėnesius pasirašiusi įmokų už 6,7 mln. litų, išsaugojo rinkos lyderės pozicijas Bendrosios civilinės atsakomybės draudimo srityje.

Šių metų pirmą pusmetį bendrovė liko antoje vietoje Laidavimo draudimo (5,1 mln. litų) ir Privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo (41,7 mln. litų) srityse. Pasirašiusi 5,4 mln. litų asmens draudimo įmokų, „BTA Draudimas“ užėmė stabilią trečią poziciją.

„Vienas esminių tikslų, kurį keliame ateičiai -  plėsti turto draudimo apimtis. Būtent todėl artimiausius keletą metų ir toliau koncentruosimės į paslaugas, kuriančias pridėtinę vertę klientui, didelį dėmesį skirsime klientų aptarnavimo kokybei gerinti bei sieksime būti tarp lyderių fizinių asmenų draudimo srityse”, - kalbėjo T.Podvorski.

BTA – ne gyvybės draudimo bendrovė, 10 metų plėtojanti veiklą Lietuvoje. Nuo 2009 metų BTA užima antrą vietą Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkoje. Tais pačiais metais BTA grupė buvo pripažinta trečiu didžiausiu draudiku Baltijos šalyse. 


Šiame straipsnyje: BTA draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių