Įžymybės būstą pirktų tik už realią kainą

Name ar bute gyvenusios įžymybės pavardė - tarsi magnetas, galintis sudominti būsto pirkėją. Vis dėlto tokia etiketė gelbsti kaip reklama, o papildomų tūkstančių litų negarantuoja.

Žinios, kad parduodamas butas, kuriame buvo apsistoję legendinės grupės "The Beatles" nariai, kad parduodamas popdievaitės Madonos namas, apskrieja visą pasaulį. Garsios pavardės neretai prilipdomos  siūlant įsigyti būstą ir Lietuvoje. Visuotine šalies naujiena tampa ir kai kurių Lietuvos garsenybių ketinimai parduoti savo namus.

Ar tokius būstus nuperka greičiau, už didesnę kainą net ir sunkmečiu? Ar atsirastų tokių, kurie sutiktų mokėti daugiau, kad tik taptų kokio valdžios vyro kaimynu?

"Nemanau, kad žinomas vardas gali lemti didesnę kainą, todėl nereikėtų tuo naudotis. Tai gali būti reklama, skatinanti didesnį susidomėjimą", - kalbėjo dainininkė Gintarė Karaliūnaitė, neseniai paskelbusi, kad parduoda savo namą Kauno priemiestyje.

Namo pardavimą ji teigė patikėsianti profesionalams. Nors ant namo -  iškaba "Parduodama", šią procedūrą dainininkė nusiteikusi atidėti bent metams.

Neigiamas įžymybės įvaizdis tai pat turi įtakos nekilnojamojo turto vertei. Bene garsiausias pastarųjų metų pavyzdys - buvusio krepšininko Gintaro Einikio vilos pardavimo istorija.

Keletą kartų iš varžytinių nesėkmingai bandyta parduoti prabangi vila prie pat Baltijos jūros ką tik atiteko G.Einikio žmonai Ingai.

Po skyrybų buvusiai sutuoktinei įsipareigojęs sumokėti 2 mln. litų, iš pradžių buvęs krepšininkas namą Karklėje pardavinėjo už 6,5 mln. litų. Kainai kritus iki 4,2 mln. litų, pirkėjo neatsirado. Sandoris su vieninteliu pretendentu, kuris pasišovė įsigyti vilą už beveik 4 mln. litų, nutrūko dėl paties G.Einikio kaltės.

Kai I.Einikienė dėl pinigų išieškojimo kreipėsi į antstolius, prabangų namą bandyta parduoti iš varžytinių. Per keletą kartų vilos kaina dar smuktelėjo ir siekė kiek daugiau nei 2 mln. litų. Galiausiai už neįvykdytus turto dalybų įsipareigojimus pora neseniai susitarė, kad namas lieka I.Einikienei.

Plačiau apie tai skaitykite pirmadienio dienraštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Einikis izimybe???...

vardenis

vardenis portretas
įžymybė ne tik einikis, bet kiekviena varna karkianti scenose, daugiau strykčiojanti nei dainuojanti, daugiau rodanti savo keistą išvaizdą nei gerą balsą, visa - tai įžymybės ir ne tik kaunadienėje, bet ir kultūringiausio Europos miesto (laikinai) didžiajame laikraštyje. Taip formuojamas skonis tų, kurie dar nespėjo jo susiformuoti.

Rimas

Rimas portretas
Lietuvoje izymybes, tai bebalsiai dainininkai, neigalus muzikantai ir ju prodiuseriai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių