Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje brangsta vanduo ir šiluma

2008-05-29 13:58

Jau vasarą klaipėdiečiams teks pakratyti pinigines ir gerokai daugiau mokėti ne tik už šildymą, bet ir už vandenį. Kainų komisija leido šilumos įkainius didinti 29, o vandens - 10 procentų.

Nuo liepos 1-osios gyventojams šilumos kaina pakils nuo dabartinės 15,94 iki 20,57 cento už kilovatvalandę.

„Džiugu, kad Kainų komisija pritarė mūsų siūlymui pakelti šilumos įkainius. Juos didinti prašėme dėl pagrįstų priežasčių, nes pagrindinis mūsų naudojamas kuras šilumos energijos gamybai yra gamtinės dujos. Kuras sudaro 50 proc. šilumos kainų sąnaudų, o šis nuolat brangsta. Po paskutinio šildymo kainų pakėlimo šių metų sausį kuras pabrango 26 procentais", - patikino „Klaipėdos energijos" generalinis direktorius Vytautas Valutis.

V.Valutis pabrėžė, kad nuo liepos įsigaliosiantys šilumos įkainiai greičiausiai nebus galutiniai. Pasak jo, jei iki šių metų pabaigos gamtinių dujų kaina pakils dar bent 15 proc., nuo sausio šildymas bus neišvengiamai branginamas dar sykį.

Nuo liepos 1-osios šiluma Molėtuose brangs 26 proc., Kaišiadoryse - 42,7, Šakiuose - 27 proc., Alytuje - 31 proc., Šilalėje - 40 proc., Panevėžyje - 47,4 proc., Šilutėje - 42 proc. Daugiausiai šildymas brangs vilniečiams - 53 proc.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų