Pereiti į pagrindinį turinį

Komercinio šnipinėjimo skandalas: langų gamintoja siekia prisiteisti 3,4 mln. litų

2009-11-27 15:58
Komercinio šnipinėjimo skandalas: langų gamintoja siekia prisiteisti 3,4 mln. litų
Komercinio šnipinėjimo skandalas: langų gamintoja siekia prisiteisti 3,4 mln. litų / "Doleta" nuotr.

Penktadienį šalies medinių langų gamybos įmonė „Doleta“ ir jos dukterinė bendrovė „Vilniaus Doleta“ Vilniaus apygardos teismui pateikė civilinį ieškinį dėl komercinio šnipinėjimo.

Bendrovės siekia, kad būtų atlyginta dėl komercinio šnipinėjimo neva padaryta žalą. „Doleta“ iš konkuruojančios įmonės „Rūdupis“ teismo prašo priteisti mažiausiai 3,4 mln. litų.

„Doleta“ į prokuratūrą dėl nesąžiningos konkurencijos, komercinių paslapčių atskleidimo tretiesiems asmenims ir žalos atlyginimo kreipėsi šių metų rugpjūčio 20 d. Šiuo metu Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra jau atlieka ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Rūdupis“ vykdyto komercinio šnipinėjimo. 

„Doleta“ tikina, kad per daugiau nei dvejus metus, kuomet jų įmonės darbuotojas konkurentei reguliariai atskleisdavo komercines paslaptis, pasiūlymus klientams bei inžinerinius langų konstrukcijų sprendimus, patyrė nemažus materialinius nuostolius.  Įmonės vadovai esą dar 2006 m. pastebėjo, kad nepaisant to, jog nestandartinių langų sukūrimas užtrukdavo keletą mėnesių, o naujų gaminių projektavimo bei bandomosios gamybos savikaina itin didelė, vienas iš pagrindinių įmonės konkurentų į rinką itin greitai išleisdavo analogiškus gaminius. 

Pasak langų gamintojai atstovaujančio advokatų kontoros Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai advokato Igno Dargužo, dėl neteisėto komercinių paslapčių atskleidimo nukentėjęs asmuo turi teisę reikalauti kompensuoti išlaidas, skirtas konfidencialią informaciją sudarančių duomenų sukūrimui ir asmens, neteisėtai pasisavinusio nukentėjusio asmens komercinę paslaptį, gautos turtinės naudos.

Advokato teigimu, teismui pateiktame ieškinyje prašoma taikyti laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti už komercinį šnipinėjimą atsakingai įmonei „Rūdupis” ir „Doleta” buvusiam darbuotojui priklausantį kilnojamą ir nekilnojamą turtą ir pinigines lėšas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų