Lapkritį „Sodra" surinko daugiau nei planavo

Išankstiniais duomenimis, „Sodros" biudžeto lapkričio mėnesio įplaukos buvo 913 mln. litų, tai yra 1 mln. litų arba 0,1 proc. daugiau nei buvo planuota ir 69,6 mln. litų arba 8,3 proc. daugiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį.

Lapkričio mėnesio priskaičiuotos išmokos buvo 1 mlrd. 75 mln. litų, tai yra 114,3 mln. litų arba 11,9 proc. daugiau nei planuota ir 258 mln. litų arba trečdaliu daugiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį.

,,Sodros" išmokos lapkričio mėnesį 162 mln. litų viršijo įplaukas.

Per sausio-lapkričio mėnesius, negalutiniais duomenimis, gauta 9 mlrd. 999,6 mln. litų įplaukų, 253,6 mln. litų arba 2,6 proc. daugiau nei planuota.

„Sodros" biudžeto priskaičiuotos išlaidos per sausio - lapkričio mėnesius buvo 11 mlrd. 229,2 mln. litų.

Išmokų didėjimui didelę įtaką turėjo liepos mėnesį pradėtos mokėti nepriemokos dirbusiems pensininkams, kurių per liepos ir spalio mėnesius iš viso buvo išmokėta 220,5 mln. litų. Taip pat bazinės pensijos didinimas nuo šių metų rugpjūčio mėnesio iki 360 litų bei draudžiamųjų pajamų didinimas nuo šių metų rugpjūčio mėnesio iki 1488 litų.

Lyginant su praėjusiais metais „Sodros" išmokos augo gerokai sparčiau nei pajamos ir dėl ligos ir motinystės bei pensijų įstatymų pataisų.


Šiame straipsnyje: sodros išmokosįplaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių