Pereiti į pagrindinį turinį

N.Udrėnas: prezidentė nevertina naujojo IAE vadovo

2013-03-05 12:26
N.Udrėnas: prezidentė nevertina naujojo IAE vadovo
N.Udrėnas: prezidentė nevertina naujojo IAE vadovo / Fotodienos/Roberto Dačkaus nuotr.

Prezidentė nevertina naujojo Ignalinos atominės elektrinės vadovo Dariaus Janulevičiaus ir laukia jo darbų, sako prezidentės vyriausiasis patarėjas Nerijus Udrėnas.

"Prezidentė nevertina atskirų kandidatų. Dėl kandidatūros tinkamumo pirmiausia vertina atrankos komisija ir pats ministras (energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius - BNS), o vėliau - darbai parodys. Darbų yra daug, darbas labai atsakingas, ir tikrai tikimės, kad darbai parodys tikrai gerus rezultatus jau netrukus, nes laiko daug nėra", - antradienį interviu Žinių radijui sakė N. Udrėnas.

Konkursą laimėjęs D. Janulevičius IAE pradėjo vadovauti pirmadienį. Iki šiol dirbo bankrutuojančios investicijų bendrovės „Hermis Capital“ (dabar - „Lime Investments“) direktoriumi.

D. Janulevičiaus laukia dideli iššūkiai - smarkiai vėluojant pagrindiniams IAE uždarymo darbams esama grėsmės, kad bus prarastas Europos Sąjungos finansavimas. Per mėnesį - iki kovo 31 dienos - IAE su „Nukem“ privalo rasti sprendimą, kaip iš antrojo reaktoriaus bus iškrautas kuras. Jei sprendimų nebus rasta, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas ketina visiškai sustabdyti kontrakto su „Nukem“ ir konteinerius gaminančios Vokietijos bendrovės GNS konsorciumu finansavimą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų