Pereiti į pagrindinį turinį

"Nukem Technologies" - priekaištai dėl vėluojančių statybų ir girtų statytojų

2010-11-18 12:39
"Nukem Technologies" - priekaištai dėl vėluojančių statybų ir girtų statytojų
"Nukem Technologies" - priekaištai dėl vėluojančių statybų ir girtų statytojų / Gintauto Degučio nuotr.

Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovas Osvaldas Čiukšys priekaištauja atominį kapinyną elektrinės statančiai kompanijai "Nukem Technologies" ne vien dėl vėluojančių statybų, bet ir dėl girtų statytojų.

Į išskirtinės svarbos objekto statybų aikštelę vien per pastaruosius tris mėnesius bandė patekti net 28 neblaivūs darbuotojai, ketvirtadienį rašo "Lietuvos rytas".

Praėjusią savaitę "Nukem Technologies" statybų projekto vadovas Thomas Peachas (Tomas Pyčas) Visagino policijos pareigūnams įkliuvo neblaivus prie vairo. Jam buvo nustatytas 0,91 promilės girtumas. Tačiau "Nukem Technologies" atstovai nelinkę smerkti neblaivaus įkliuvusio projektų vadovo.

"Incidentas su policija buvo ne darbo metu. Apskritai bendrovė nelinkusi komentuoti darbuotojų laisvalaikio", - sakė "Nukem Technologies" atstovė Inga Mališauskaitė.

Po šio skandalingo įvykio IAE vadovybė nusprendė pasidomėti, ar nėra pasitaikę ir daugiau panašių atvejų. O.Čiukšys dėl to kreipėsi į saugyklos statybvietę prižiūrinčią saugos firmą.

"Mums kelia didelį susirūpinimą, jei net projekto vadovai pagaunami neblaivūs. Juk panaudoto branduolinio kuro saugykla - išskirtinės svarbos objektas", - sakė IAE komunikacijos vadovė Daiva Rimašauskaitė.

Bet, anot D.Rimašauskaitės, elektrinėje dirba apie 2,5 tūkst. žmonių, o per metus sugaunami ne daugiau kaip 5 darbuotojai, į IAE bandantys patekti neblaivūs.

Apie įkliuvusius neblaivius darbuotojus buvo pranešta bendrovei "Vėtrūna". "Vėtrūnos" atstovas Paulius Tamulionis patvirtino, kad nuo rugpjūčio apsauga neįleido dešimties šios bendrovės darbininkų. Prasižengėliams buvo skirtos drausminės nuobaudos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų