R.Rudzkis ketina palikti analitiko darbą banke

Vieno didžiausių komercinių bankų „DnB Nord“ vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis nuo gruodžio 1 dienos planuoja palikti banką ir visas jėgas skirti matematikai.

Jis nebetęs ekonomikos analitiko darbo ir todėl, kad pagrindinės šalies problemos, kurias jis akcentuoja nuo 2005 metų, nėra sprendžiamos, o neigiamos eksperto įžvalgos dėl šalies ateities tik stiprėja.

„Dirbti dviem kryptim - ir ekonomikoje, ir matematikoje - nelengva, todėl šalies ūkio tyrimų atsisakau. Man šiek tiek atsibodo dirbti šioje srityje, nes naujų iššūkių nebėra“, - portalui eversus.lt sakė profesorius R.Rudzkis. Be to, garsiam analitikui atsibodo ir nemalonu skleisti prastas naujienas bei įžvalgas, nes jis ir toliau yra skeptikas tiek dėl ES, tiek ir dėl Lietuvos ateities.

„Jeigu Lietuvoje vyktų kokios nors esminės pertvarkos, prie kurių galėčiau rimtai prisidėti ir efektyviai pritaikyti sukauptas žinias, tai tada būtų prasminga tęsti darbus. Tačiau dabartiniuose Lietuvos politiniuose sluoksniuose, regis, nėra jėgų, kurios sugebėtų šalį pakreipti kita kryptimi, todėl mes neišvengiamai po truputį slysime žemyn“, - prognozuoja R.Rudzkis.

R.Rudzkis „DnB Nord“ banke pradėjo dirbti 2003 metais, o nuo 1974 metų jis dirba ir Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos institute. Prieš tapdamas banko vyriausiuoju analitiku, jis dirbo antraeilėse pareigose Statistikos departamente, vėliau Lietuvos banke ir dabartiniame SEB banke.


Šiame straipsnyje: Rimantas Rudzkisanalitikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

sirgalius

sirgalius portretas
patiko šis žmogus ir jo pasisakymai. Nesuprantu, kaip jis galėjo dirbti tame sukčių lizde ? Tas bankas tiek žmonių apgavo... Gaila, "nesigirdės taip garsiai", kaip iki šiol, šio žmogaus protingos mintys. Štai tokį ekonomistą, kaip ir pirmą kadensiją seime dirbančią kitą ekonomistę, kuri stipriai kritikuoja "dabartinius" ir duoda įv. patarimų, IR REIKIA RINKTI Į SEIMĄ, o ne didžiąją dalį tų mulkių, kurie dabar užima ten kėdes.

jonas

jonas portretas
galu gale suprato kad toliau nebegalima pudrinti zmoniu smegenis aciu

rj

rj portretas
to 2-am asile jis ir sako kad niekada nenorejo pudrint zmonems smegenu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių