Pereiti į pagrindinį turinį

Smūgis JAV ekonomikai: pablogintas šalies kreditavimo reitingas

2011-08-06 16:21
Smūgis JAV ekonomikai: pablogintas šalies kreditavimo reitingas
Smūgis JAV ekonomikai: pablogintas šalies kreditavimo reitingas / Reuters nuotr. Birža

"Standard & Poor's" penktadienį pablogino Jungtinių Valstijų kreditavimo reitingą nuo aukščiausio lygmens AAA iki AA+ su neigiama prognoze. Tai precedento neturintis smūgis didžiausiai pasaulio ekonomikai po politinės kovos, kuri atvedė šalį prie bankroto slenksčio.

JAV reitingas vienu laipteliu sumažintas sunerimus dėl vyriausybės biudžeto deficito ir vis didėjančios skolų naštos. Šis S&P sprendimas , matyt, padidins skolinimosi kainą JAV vyriausybei, bendrovėms ir vartotojams.

"Šis sumažinimas atspindi mūsų požiūrį, kad Kongreso ir (JAV) administracijos ką tik sutartas finansų konsolidavimo planas, mūsų nuomone, nėra pakankamas, kad stabilizuotų vyriausybės vidutinės trukmės skolos dinamiką", - sakoma pareiškime.

Naujo JAV skolinimosi reitingo prognozė yra "negatyvi", pažymima pareiškime bei nurodoma, kad kito reitingo pabloginimo galima laukti per artimiausius 12 - 18 mėnesių.

Šis žingsnis atspindi pablogėjusią ekonominę Jungtinių Valstijų būklę, kai JAV net nuo 1941 metų vis laiką buvo reitinguojamos maksimaliu AAA lygiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų