Pereiti į pagrindinį turinį

"Spyker Cars" pagaliau įsigijo "Saab"

2010-02-24 15:57
"Spyker Cars" pagaliau įsigijo "Saab"
"Spyker Cars" pagaliau įsigijo "Saab" / Scanpix Sweden nuotr.

Su "Snoro" savininkais siejamai sportinių automobilių gamintojai "Spyker Cars" pagaliau pavyko įsigyti švedų automobilių gamintoją "Saab". "Spyker Cars" sandoris su JAV automobilių koncernu "General Motors" palaimintas vakar. Tačiau Vladimiras Antonovas Švedijos bendrovėje nepageidaujamas.

Finansinių sunkumų spaudžiama "General Motors" bendrovę "Saab" ketino parduoti dar praėjusių metų pabaigoje. Tačiau paaiškėjus, kad su būsimu "Saab" pirkėju "Spyker Cars" yra susijęs vienas "Snoro" šeimininkų – rusų kilmės verslininkas Vladimiras Antonovas, sandoris buvo sustabdytas. Derybos atnaujintos tik pastarajam pasitraukus iš "Spyker Cars" valdybos ir perleidus valdytą akcijų dalį.

"General Motors" šio verslininko nenorėjo matyti dalyvaujant sandoryje dėl galimų jo ryšių su kriminaliniu pasauliu. Pats V.Antonovas teigė, kad iš sandorio jis buvo išstumtas dėl savo tautybės. Vis dėlto iš "Spyker Cars" akcininkų gretų pasitraukęs V.Antonovas ryšių su šia bendrove nenutraukė. Jo vadovaujama finansų bendrovė "Convers Group" skyrė "Spyker Cars" pirmuosius 25 mln. JAV dolerių bendrovės "Saab" įsigijimui. Iš viso už naują pirkinį "Spyker Cars" turėtų sumokėti 74 mln. JAV dolerių grynais ir 326 mln. JAV dolerių vardinėmis bendrovės akcijomis.

Panašu, kad "General Motors" ir Švedijos vyriausybė taip pat suprato, jog taip lengvai rusų verslininkų įtakos neatsikratys, todėl į pardavimo sandorį įtraukė kelis saugiklius. Viena iš pardavimo sutarties sąlygų numato, kad ateinančius šešetą metų V.Antonovas negalės dalyvauti "Saab" valdyme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų