Pereiti į pagrindinį turinį

"Star Holidays" veikla stabdoma, “Star1 Airlines” neskraidys bent savaitę

2010-09-24 23:44
"Star Holidays" veikla stabdoma, “Star1 Airlines” neskraidys bent savaitę
"Star Holidays" veikla stabdoma, “Star1 Airlines” neskraidys bent savaitę / Shutterstock nuotr.

Valstybinis turizmo departamentas nutraukė aviacijos verslo bendrovei "Star Team Group" priklausančios kelionių organizatorės "Star Holidays" pažymėjimo galiojimą.

Pažymėjimas, patvirtinančio, kad įmonė atitinka keliamus reikalavimus ir gali rengti keliones, stabdomas Turizmo departamento direktoriaus įsakymu.

"Pažymėjimo sustabdymas kelionės organizatoriui draudžia prisiimti naujus įsipareigojimus, tačiau neatleidžia nuo jau sudarytų sutarčių vykdymo", - teigiama Valstybinio turizmo departamento pranešime.

Turistai turės teisę dėl patirtų išlaidų kreiptis ir gauti draudimo išmoką iš "Star Holidays".

Departamentas šiuo metu sprendžia, kaip į Lietuvą parvežti kitus turistus, esančius užsienyje.

Atšaukia keliones

Savo ruožtu „Star Holidays” informuoja, kad apie atšaukiamus skrydžius poilsiniais maršrutais rugsėjo 25 – spalio 1 dienomis. 

"Poilsiautojai, kurie buvo įsigiję kelionių paketus į atšauktus reisus, dėl pinigų grąžinimo turi kreiptis į „Star Holidays“ per kelionių agentūrą, kurioje įsigijo kelionę", - teigiama penktadienį išplatintame pranešime. 

"Star Holidays" žada, kad turistai, kurie šiuo metu yra likę užsienio šalių kurortuose, bus parvežti į Lietuvą.

“Star Holidays” tam turi galiojantį draudimo polisą", - tikina bendrovė.

“Star1 Airlines” stabdo skrydžius savaitei

„Star1 Airlines“ iki šiol tebesiderant dėl vienintelio orlaivio teisės išskristi iš Dublino oro uosto, skrydžių bendrovė kol kas nevykdo užsakomųjų ir reguliariųjų reisų. 

Galutinį susitarimą dėl investicijų ir skrydžių atnaujinimo tikimasi pasiekti per kelias artimiausias dienas. Todėl aviakompanija stabdo skrydžius iki šeštadienio, spalio 2 dienos. 

Visi skrydžiai, suplanuoti rugsėjo 25 – spalio 1 dienomis, yra atšaukiami. 

Keleiviai, kurie buvo įsigiję bilietus skrydžiams į atšauktus reisus, dėl pinigų grąžinimo turi kreiptis į “Star1 Airlines“ elektroniniu paštu [email protected].

Užstrigusiems URM siūlo kreiptis į diplomatus

Užsienio reikalų ministerija Žironos oro uoste įstrigusiems lietuviams primena, kad šalies diplomatinės atstovybės gali suteikti konsulinę pagalbą užsienyje keliaujantiems Lietuvos piliečiams.

Pasak URM pranešimo, Lietuvos ambasados ir konsulatai gali padėti susisiekti su artimaisiais Lietuvoje, suteikti informaciją apie skubų pinigų pervedimą, buvimo šalies organizacijų teikiamą pagalbą, nakvynės galimybes.

"Gavusi nukentėjusiojo prašymą ir nustačiusi jo tapatybę, diplomatinė atstovybė gali suteikti materialinę pagalbą, už kurią jam gali būti nupirktas bilietas grįžimui į Lietuvą. Pilietis raštiškai įsipareigoja parvykęs į Lietuvą pinigus grąžinti URM", - teigiama ministerijos pranešime

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų