Pereiti į pagrindinį turinį

"Star1" istorijoje valstybės vadovai pasigedo gero žinybų darbo

2010-09-30 16:08
"Star1" istorijoje valstybės vadovai pasigedo gero žinybų darbo
"Star1" istorijoje valstybės vadovai pasigedo gero žinybų darbo / Broniaus Jablonsko nuotr.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomone, valstybės žinybos padarė ne viską, kad būtų išvengta problemų su aviakompanija "Star1".

Ketvirtadienį atsakydama į žurnalistų klausimus, valstybės vadovė pastebėjo, kad tai jau  antras per pastaruosius pusantrų metų kartas, kai nacionalinė aviakompanija susiduria su finansinėmis problemomis. 2009 metų pradžioje bankrutavo aviakompanija "flyLAL".

"Labai skausmingi procesai vyksta mūsų aviacijoje. Neturime nacionalinio vežėjo, kai visos valstybės, ypač Europoje, tokias turi vienokiu ar kitokiu pavidalu. Tai yra didelis nuostolis ir mūsų ekonomikai, turizmui, kuris paskui kaip sniego kamuolys trukdo vystytis visoms kitoms mūsų sritims", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pasak jos, "labai gaila, kad taip vyksta".

Prezidentės nuomone, "atskiros žinybos nesugeba laiku to pastebėti ir gerai atlikti savo darbą". Valstybės vadovė šių žinybų neįvardijo.

Premjeras Andrius Kubilius pritarė, kad aviaciją kontroliuojančios institucijos dirbo blogai. "Tikrai manęs netenkina kontroliuojančių institucijų darbas ir tikrai nemanau, kad turėtų būti ir toliau taip, kad kurie nors iš oro vežėjų ir toliau galėtų artėti prie bankroto, ir po to toliau pardavinėti bilietus ir kelias dešimtis tūkstančių žmonių palikti, liaudiškai tariant, ant ledo. Į tai turėsime atkreipti rimtą dėmesį, nes antrą kartą jau gauname labai panašią pamoką“, – sakė jis ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“.

Vyriausybės vadovas mano, kad į tokią situaciją Lietuva pakliuvo labai stengdamasi pritraukti oro vežėjus.

„Po Lietuvos avialinijų bankroto mes dėjome visas pastangas rasti, siūlyti, vilioti pačius įvairiausius vežėjus, kad tiesioginių skrydžių skaičius iš Vilniaus būtų kiek galima greičiau atkurtas. Yra pavykę nemažai pasiekti, bet galbūt noras kiek galima greičiau atstatyti padėtį ir sudarė tas aplinkybės, kad kai kada licencijos buvo išduodamos tokiems skrydžiams kai kurioms kompanijoms nelabai racionaliai pasižiūrint į jų galimybes skrydžius realiai realizuoti ir vykdyti“, – sakė A.Kubilius.

Prieš pusantros savaitės kilo finansinių problemų aviakompanijai "Star1 Airlines" ir jos dukterinei kompanijai "Star Holidays". Jos pranešė laikinai sustabdančios veiklą. Iki šio penktadienio duota laiko surasti galimą investuotoją, kuris bandytų išgelbėti bendroves.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų