Telšių rajone siautėjo telefoniniai sukčiai

Keturiems Telšių miesto ir rajono gyventojams ketvirtadienį skambino telefoniniai sukčiai.

Policija perspėja, kad telefoniniai sukčiai vėl suaktyvėjo. Pareigūnai įtariama, kad visiems gyventojams skambino vienos  ir tos pačios gaujos nariai.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja gyventojus, kad jie nesakytų niekam savo asmeninių ir banko duomenų, o teisėsaugos pareigūnai į namus neskambina ir tokių duomenų neprašo.

Pasak policijos pranešimo, 11.06 val. Telšių rajone, Viešvėnų seniūnijoje gyvenanti A.M. pranešė, kad jai paskambino vyriškis, kuris prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimu tarnybos (FNTT) pareigūnu Ramūnu Butkumi. Jis moteriai pranešė, kad kažkas yra negerai su moters banko sąskaitoje esančiais pinigais.

Telšių rajono gyventoja patikėjo skambinusiuoju ir padiktavo visus banko kodus. Paskui ji atsitokėjo ir suprato, kad reikia skambinti į policiją.

Policija moteriai nurodė telefono numerį, kuriuo reiktų paskambinti ir užblokuoti sąskaitą. Nuvykę į moters namus, policininkai jos nerado. Ar padaryta žala nežinoma. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

11.21 val. Telšiuose gyvenančiai D.M. paskambino vyriškis. Jis taip pat prisistatė FNTT pareigūnu Ramūnu Butkumi. Jis teigė, kad  į jos banko sąskaitą per kelių minutes buvo pervestos ir paskui išimtos didelės pinigų sumos. Skambinusysis liepė atvykti i Klaipėdą tyrimui ir susisiekti su skambinančiojo kolega Dariumi Mockumi. Moteris įtarė, kad tai sukčiai ir banko kodų nesakė. D.M. policijai išreiškė savo sunerimą, nes sukčius pokalbio metu paminėjo jos adresą.

11.38 val. telšiškiui A.G. paskambino nepažįstamas vyras ir prisistatė policijos pareigūnu Butkumi. Jis pranešė, kad į A.G. sąskaitą yra pervesta 8 tūkst. litų ir reikia pinigus paimti. Bekalbant nutrūko ryšys. Vyras įtarė, kad jam skambino telefoniniai sukčiai.

16.04 val. Upynos seniūnijoje gyvenančiai G.G. į fiksuoto ryšio telefoną skambino, kaip įtaria, taip pat telefoniniai sukčiai. Moteris padiktavo jiems priėjimo prie internetinės bankininkystės kodus. Pasak nukentėjusiosios, sukčiai užblokavo jos banko sąskaitą. Atvykusiems policininkams moteris nurodė, kad nežinanti, ar patyrė kokią nors žalą. Aplinkybės tikslinamos.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių