VPK pateikė ieškinį „Lino" akcininkams

Vertybinių popierių komisija (VPK) prašo teismo įpareigoti pagrindinius bendrovės „Linas" akcininkus supirkti smulkiųjų akcininkų turimas įmonės akcijas, praneša lrt.lt.

Ieškinį viešajam interesui ginti VPK, atstovaudama daugiau nei tūkstančiui smulkiųjų bendrovės „Linas" akcininkų, pateikė Vilniaus apygardos teismui.

Ieškiniu prašoma įpareigoti „sutartinai veikiančius asmenis pateikti ir įgyvendinti privalomą oficialų siūlymą dėl likusių „Lino" akcijų supirkimo už vieną paprastąją vardinę akciją mokant teisingą kainą".

VPK nuomone, būtų teisinga, jei į pateiktą privalomą oficialų siūlymą atsilieptų tik tie dabartiniai „Lino" smulkieji akcininkai, kurie šios bendrovės akcininkais buvo ir fakto, kad pasikeitė bendrovę kontroliuojantys asmenys, paaiškėjimo dieną.

Investuotojai, tapę „Lino" akcininkais po šio fakto paaiškėjimo, anot VPK, įgydami šios bendrovės akcijų jau žinojo, kas ją kontroliuoja, todėl šių investuotojų atžvilgiu bendrovės kontrolė nekito.

VPK laikosi nuomonės, kad kontrolės pasikeitimas buvo atskleistas 2007 m. gegužės 31 d., kai VPK priėmė sprendimus, kuriuose nurodė, jog turimais duomenimis tam tikri „Lino" akcininkai veikia sutartinai, o jų bendrai turimos akcijos daugiau kaip 40 proc. balsų bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime suteikia jau nuo 2006 m. liepos 11 d.

VPK, gindama viešąjį interesą, į teismą kreipiasi pirmą kartą. 


Šiame straipsnyje: VPKlino akcininkaiieškinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių