Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė "NDX energijai" davė laiko pagalvoti

2009-11-30 18:46
Vyriausybė "NDX energijai" davė laiko pagalvoti
Vyriausybė "NDX energijai" davė laiko pagalvoti / Gedimino Bartuškos nuotr.

Šiandien "NDX energijai" pateiktas Vyriausybės pasiūlymas dėl jai priklausančių nacionalinės energetikos bendrovės "Leo LT" akcijų išpirkimo. Privatus investuotojas žada pasiūlymą apsvarstyti per 15 dienų.

"Pasiūlymo pateikimą vertiname kaip teigiamą žingsnį, kadangi atsinaujino dialogas ir taip galima rasti išeitį iš sudėtingos ir nemalonios padėties abiems pusėms. "NDX energija" nereikalavo tokio pasiūlymo ir piniginio atlygio už savo akcijas, mes ją vertiname teigiamai ir, manau, kad dabar turime šansą rasti sutarimą be teismo įsikišimo", - po pirmadienį vykusio "Leo LT" akcininkų susitikimo kalbėjo "NDX energija" valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius.

Vyriausybės pateiktame pasiūlyme numatyta už 680 mln. litų iš "NDX energijos" išpirkti "Leo LT" akcijų dalį. Tiesa, skaičiuojama, kad privataus investuotojo įnešta suma į nacionalinę energetikos bendrovę sudaro apie 3,4 mlrd. litų, 2,8 mlrd. litų buvo įnešta VST akcijomis.

"Mes nekalbam apie vieną atskirą elementą, mes kalbame apie visą paketą, kuriame yra visos dalys, tiek teisinės, tiek finansinės, tiek kiti klausimai, kurie yra Vyriausybės nutarimu patvirtintoje sutartyje. Ji bus atskleista ją pasirašius", - apie tai, ką dar be 680 mln. litų privačiam investuotojui yra pasiūliusi Vyriausybė kalbėjo energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų