Žiurknuodžiais užterštų saldumynų Lietuvoje neaptikta

Patikrinę Lietuvos parduotuves ir turgavietes, specialistai galbūt užterštų Lenkijos konditerijos įmonės pagamintų ir išplatintų saldumynų, neaptiko.

„Inspektoriai rinkoje neaptiko galimai užterštų saldumynų, nuo  2012-11-22 pagamintų Lenkijos ,“Magnolia Sp. z o. o.„ įmonėje“, - pirmadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Elektrėnų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė visų minėto gamintojo produktų, kuriuos buvo įsivežęs „Rimi“ prekybos tinklas, pardavimą. Uždrausta prekiauti vafliais su pieniniu kremu „Poesia“, kurie buvo nurodyti Lenkijos paskelbtame pranešime. Taip pat sustabdyta prekyba galbūt nesaugia to paties gamintojo produkcija – vafliais su lazdynų riešutų kremu ir kakavos kremais.

Lenkijoje iki šių metų sausio 25 dienos verslininkai iš vietos rinkos surinko 6456 kg įtartinų produktų. Kita vertus, negauta pranešimų apie apsinuodijimą galimai nesaugiais saldumynais.

Naujausiais duomenimis, nesaugūs lenkiški saldumynai buvo išplatinti Belgijoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Vokietijoje, Čekijoje ir Švedijoje.

Praėjusią savaitę Lenkijos pareigūnai informavo, kad Lenkijos įmonė „Magnolia Sp. z o. o.“, atlikdama savikontrolės sistemos patikrinimus, nustatė, kad dalis saldumynų gamyboje naudojamos pieno miltų žaliavos galėjo būti užteršti nuodais graužikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIP

TAIP portretas
JAU SUVALGėM:))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių