Pereiti į pagrindinį turinį

Zoologijos sodas balnos liūtus žygiui į Vilnių

2008-11-27 18:15
Zoologijos sodas balnos liūtus žygiui į Vilnių
Zoologijos sodas balnos liūtus žygiui į Vilnių / Aliaus Koroliovo nuotr. Zoologijos sodas turi išsilaikyti iš lėšų, kurias gauna iš bilietų pardavimų.

Lietuvos zoologijos sodas turi iš valstybės biudžeto skirtų pinigų, tačiau negali jais naudotis. Anot sodo direktoriaus Vaclovo Dumčiaus, įstaiga negali niekam pervesti apie 150 tūkstančių litų.

Anot direktoriaus, naudoti sąskaitoje esančius pinigus uždraudė Finansų ministerija. „Raštus gavome ne tik mes, bet ir daugiau biudžetinių įstaigų. Jau laukiau žurnalistų skambučio", - sakė V.Dumčius.

Pasak direktoriaus, lėšų zoologijos sodas nebegali naudoti nuo praėjusios savaitės. „Dabar turime kentėti dėl to, kad kažkas tikino, jog krizės nėra, tačiau iš tikrųjų ji yra", - piktinosi V.Dumčius.

Jis teigė, kad darbuotojams mokami atlyginimai, gyvūnai nebadauja. „Naudojame savo iš bilietų pardavimų sukauptas lėšas, todėl iki Naujųjų metų pinigų nepritrūksime. Kaip reikės elgtis paskui - nežinau. Galbūt reikės pasikinkyti du liūtus ir važiuoti į Vilnių?", - pusiau juokais kalbėjo V.Dumčius.

Jis pridūrė, kad panašių suvaržymų sulaukė ir Rygos zoologijos sodas. „Ten apribojimai įvesti jau prieš mėnesį", - teigė V.Dumčius.

Apie tai, ko iš tiesų reikalauja Finansų ministerija, skaitykite rytoj dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų