Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo rinktinėms liko šeši kelialapiai

2009-11-15 14:20
Futbolo rinktinėms liko šeši kelialapiai
Futbolo rinktinėms liko šeši kelialapiai / AFP nuotr. Didvyris: pasaulio vicečempionei Prancūzijai pergalę prieš Airiją lėmė N.Anelka (dešinėje) įvartis.

Jau žinomos 26 futbolo rinktinės iš 32, iškovojusios teisę dalyvauti 2010 metų pasaulio čempionato finalo turnyre Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

Europoje kelialapius turi devynios komandos - Olandijos, Anglijos, Ispanijos, Vokietijos, Danijos, Serbijos, Italijos, Šveicarijos ir Slovakijos.

Po pirmųjų atkrintamųjų rungtynių žingsnį tikslo link žengė planetos vicečempionė Prancūzija, taip pat Rusija ir Portugalija. Buvę Lietuvos futbolininkų varžovai 7-ojoje atrankos grupėje prancūzai išvykoje 1:0 (0:0) įveikė airius, rusai namuose 2:1 (1:0) - slovėnus, o portugalai savo aikštėje 1:0 (1:0) - Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkus.

Graikijos ir Ukrainos vienuolikės Atėnuose sužaidė lygiosiomis 0:0. Atsakomosios lemiamos dvikovos vyks lapkričio 18-ąją.

Savaitgalį 2010 m. pasaulio čempionato finalo turnyro dalyvių gretas papildė Naujosios Zelandijos, Nigerijos ir Kamerūno rinktinės.

Naujosios Zelandijos komanda atkrintamajame mače 1:0 ir 0:0 eliminavo Bahreino atstovus. Vienintelį kartą iki šiol naujazelandiečiai planetos pirmenybėse žaidė 1982 m. Ispanijoje.

Pasibaigus atrankai Afrikos zonoje, prie PAR, Ganos ir Dramblio Kaulo Kranto ekipų prisijungė Nigerija ir Kamerūnas, o papildomą mačą dėl paskutinio kelialapio žais Egiptas ir Alžyras.

Pietų Amerikos zonoje laimingųjų kompaniją, kurioje yra Brazilija, Paragvajus, Čilė ir Argentina, gali papildyti Urugvajus, pirmosiose atkrintamosiose rungtynėse svečiuose 1:0 (1:0) įveikęs Kostą Riką.

Kelionių lagaminus į PAR jau anksčiau nusipirko: iš Azijos atrankos zonos - Japonija, Pietų Korėja, Šiaurės Korėja ir Australija, Šiaurės bei Centrinės Amerikos ir Karibų jūros baseino zonos - Meksika, JAV ir Hondūras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų