Pereiti į pagrindinį turinį

J.Lowas: rasime, kaip prasibrauti link vartų

J.Lowas: rasime, kaip prasibrauti link vartų
J.Lowas: rasime, kaip prasibrauti link vartų / Scanpix nuotr.

Penktadienį Gdanske vyks antrasis Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio mačas. Į aikštę žengs Vokietijos ir Graikijos rinktinės.

Pralaimėjimo „Euro 2012“ turnyre dar nepatyrusių vokiečių vyriausiasis treneris Joachimas Lowas teigė manantis, kad jo komanda pasieks pusfinalį, bet dėl pergalės teks atkakliai kautis.

Graikijos rinktinė pasižymi itin klampia gynyba. Pasinaudoję šiuo savo koziriu, graikai įšoko į atkrintamųjų varžybų traukinį, paskutinėse A grupės rungtynėse 1-0 įveikę rusus.

2004-aisiais sensacingai laimėję Europos čempionatą graikai kasmet išlieka paslaptinga komanda, galinčia parklupdyti iš anksto karūnuojamus favoritus. Graikai jau ne sykį pamokė jų neįvertinusius varžovus. Tai puikiai supranta ir J.Lowas. „Tai bus ketvirtfinalio mačas, todėl kova bus kieta. Svarbiausias dalykas, kurio negalime daryti, tai - nuvertinti graikų“, - sakė treneris.

Vokiečių strategas tikisi, kad jo komandai pavyks atrasti „žudiko instinktą“. „Teks būti kantriems, žaidžiant prieš gynybą propaguojančius graikus, bet mes rasime, kaip prasibrauti link vartų“, - kalbėjo J.Lowas.

Vis dėlto, nuolat solidžiai žaidžiantys vokiečiai neišvengė savo trenerio kritikos. „Žaisdami prieš Daniją neišnaudojome savo progų ir dėl to susikūrėme problemų“, - prisiminė jis. J.Lowo manymu, jo komandai, žaidžiant prieš gynybinį stilių propaguojančius graikus, būtų naudinga anksti išsiveržti į priekį, taip priverčiant graikus paaukoti gynybą vardan puolimo.

Daugiau naujienų apie „Euro 2012“ skaitykite portale futbolas.diena.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų