Pereiti į pagrindinį turinį

LFF desperatiškai ieško, kas norėtų dalyvauti A lygoje

2013-01-21 15:32
LFF desperatiškai ieško, kas norėtų dalyvauti A lygoje
LFF desperatiškai ieško, kas norėtų dalyvauti A lygoje / Aliaus Koroliovo nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos klerkai netrukus turės spręsti dilemą - kaip padaryti, kad A lygos sezonas nebūtų eilinis pajuokų objektas. Šiuo metu A lygos licencijų tenori devyni klubai, iš kurių, maža to, dauguma nepritaria, jog čempionate dalyvautų nelyginis komandų skaičius.

Išeitys dvi: arba kažkam nesuteikti licencijos ir rengti aštuonių ekipų čempionatą, arba surasti dešimtą komandą ir jau kokį tūkstantąjį kartą bandyti laimę surengti dešimties klubų čempionatą.

Pirmasis variantas būtų kiek paprastesnis, įvertinus tai, kad du klubai su dokumentacija kol kas visiškai nepersistengė.

„Kruoja“ vienintelė kol kas nėra pateikusi jokios dokumentacijos. Taip pat ypatingu vėlavimu išsiskyrė „Šiaulių„ klubas. Abiem klubams dėl išskirtinio vėlavimo bus taikomos LFF Drausmės komiteto sankcijos už terminų pažeidimą“ - lff.lt pasakojo LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Visgi, LFF klerkai kol kas yra pasiruošę ignoruoti pirmąjį variantą ir daryti viską, kad A lygoje žaistų dešimt ekipų. Bėda ta, kad rasti tą dešimtą komandą, norinčią sumokėti 70 tūkstančių starto mokestį, nei su žiburiu nerasi.

LFF taikinyje yra du stipriausi praėjusio sezono pirmos lygos klubai Jonavos „Lietava“ ir Kėdainių „Nevėžis“. Pirmasis yra įsitikinęs, kad nėra prasmės eiti tik tam, kad eitum; antrasis prieš keletą metų jau nudegė, todėl nenori kartoti tos pačios klaidos. Abu klubai sutartinai vienas kitam pritaria, kad A lygai jie dar nėra pasiruošę.

„Visų pirma, mes nesugebėtumėm įgyvendinti griežtų LFF licencijavimo kriterijų. Pagrindiniai - trijų tūkstančių vietų stadionas (dabar yra tik 1 tūkst. vietų) ir apšvietimas. Be to, reikia užtikrinti stabilų biudžetą, kad komanda pajėgtų išlikti elite“, - kiek anksčiau „Lietuvos žinioms“ savo mintis išsakė „Lietavos“ vyriausiasis treneris Vytautas Stanevičius.

Pasiūlymą namų rungtynes žaisti Kaune, kaip prieš septynerius metus darė „Nevėžis“, „Lietava“ iškart atmetė. Patys kėdainiečiai tokiu pasiūlymu antrą kartą irgi nesusiviliotų.

Tad ką nuspręs LFF, arba tiksliau tariant Julius Kvedaras, lieka visiškai neaišku. Sezono pradžia jau ne už kalnų, tačiau, kita vertus, žinant LFF standartus, mūsų šalyje du mėnesiai yra labai ilgas laiko tarpas.

Nežinomybė – A lygos sinonimas. Nors ne tik A lygos – dar didesnė nežinomybė pirmoje lygoje, iš kurios, veikiausiai, pasitrauks net keturi klubai: Vilniaus „Granitas“, „Palanga“, Kuršėnų „Venta“ ir Kretingos „Minija“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų