Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos septyniolikmečiai futbolininkai turnyrą Minske baigė pergale

2013-01-26 20:24
Lietuvos septyniolikmečiai futbolininkai turnyrą Minske baigė pergale
Lietuvos septyniolikmečiai futbolininkai turnyrą Minske baigė pergale / Valdo Knyzelio (LFF) nuotr.

Lietuvos U-17 jaunimo futbolo rinktinė (1996 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) sėkmingai užbaigė pasirodymą tarptautiniame draugiškame aštuonių komandų turnyre Baltarusijoje. Paskutinėse rungtynėse dėl 5 vietos lietuviai rezultatu 1:0 įveikė bendraamžius iš Latvijos.

„Šiose rungtynėse buvome sau išsikėlę tikslą atsirevanšuoti latviams už patirtą pralaimėjimą rudenį Belgijoje ir mums tai pavyko padaryti ne tik rezultatu, bet ir žaidimu“, – LFF.lt sakė Lietuvos U-17 rinktinės vyr. treneris Vytautas Vaškūnas.

Nuo pat rungtynių pradžios lietuviai netrūko įrodinėti savo pranašumo ir kontroliavo žaidimą. Lietuvos U-17 rinktinė šiame mače turėjo nemažai progų įvarčiui pelnyti, tačiau išnaudojo tik vieną – 36 minutę pozicinėje atakoje varžovų vartininką vienu lietimu nuginklavo Edvinas Puzara.

Antrajame kėlinyje varžovams nebepavyko rimčiau pasipriešinti ir Lietuvos rinktinė iškovojo užtikrintą pergalę 1:0.

„Esame patenkinti rungtynėmis, dominavome ir kontroliavome žaidimo ritmą nuo pat pirmos iki paskutinės minutės. Sukūrėme nemažai progų įvarčiui pelnyti, aišku gaila, jog pavyko tik kartą pasinaudoti jomis. Palyginus šias rungtynes ir pirmąjį turnyro mačą, tai skirtumas akivaizdus. Komandą padarė nemažą pažangą, aš didžiuojuos savo vyrukais“, – pasakojo V.Vaškūnas.

Treneris vertindamas rinktinės pasirodymą turnyre Minske negailėjo gerų žodžių visiems žaidėjams ir teigė, jog ši komanda turi geras ateities perspektyvas.

„Apibendrinus visą turnyrą, norisi pasidžiaugti tuo, jog visose rungtynėse žaidėme gerai, ne banguotai, o stabiliai. Nežiūrint į tai, jog buvo padaryta klaidų gynyboje, po kurių sekė pralaimėjimai Baltarusijai ir Belgijai, komandos žaidimas džiugina ir nuteikia optimistiškai. Svarbu atkreipti dėmėsį į tai, jog šiame turnyre rinktinei negalėjo padėti keletas lyderių, o kiekvienose rungtynėse atlikdavome po 6-7 keitimus“, – teigė treneris.

Septintoji vieta šiame turnyre atiteko Gruzijai, kuri rezultatu 4:2 įveikė moldavus, o trečią vietą iškovojo ukrainiečiai 2:0 pranokę turnyro šeimininkus baltarusius. Vakare turnyro finale susikaus Belgija ir Rusija.

Rungtynių statistika:
Lietuva U-17 - Latvija U-17 1:0 (1:0)
Minsko maniežas
Įvartis: 36 min. Edvinas Puzara (Lietuva U-17)

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis: Lukas Jurgėlas (40 min. Edvinas Gertmonas), Lukas Pupšys (45 min. Rimvydas Sadauskas), Martynas Zaleckis, Benas Spietinis, Laimonas Jurevičius, Domantas Šimkus (70 min. Ernestas Pečiulis), Tomas Keršulis (60 min. Mantas Jakutavičius),  Ainas Bareikis (42 min. Tomas Pučinskas), Edvinas Puzara (75 min. Eimantas Stonkus), Donatas Šėgžda (45 min. Artur Skuratovič), Daniel Romanovskij.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų