Pereiti į pagrindinį turinį

N. Barasa: kai nuėmė J. Kvedarą, pamaniau: pagaliau viskas pasikeis

N. Barasa: kai nuėmė J. Kvedarą, pamaniau: pagaliau viskas pasikeis
N. Barasa: kai nuėmė J. Kvedarą, pamaniau: pagaliau viskas pasikeis / Aliaus Koroliovo nuotr.

Buvęs nacionalinės rinktinės futbolininkas Nerijus Barasa šiuo metu gyvena paplūdimio futbolu, tačiau jam vis dar skauda dėl to, kas su futbolu vyksta mūsų šalyje. Vakar pristatėme pirmąją interviu su N.Barasa dalį apie paplūdimio futbolą, o šiandien pristatome gynėjo mintis apie peripetijas Lietuvos futbole.

-   Nerijau, visada įdomi tavo nuomonė apie Lietuvos rinktinę. Teko matyti nors vienas šio atrankos ciklo rungtynes?, - futbolas.lt paklausė N.Barasos.

-    Rungtynių ne, bet įvarčius internete pažiūrėjau.

-   Gal kilo kokių nors minčių? Ko apskritai tikėjais prieš ciklo pradžią?

-   Sunku pasakyti, aišku viena, norėtųsi, kad būtų geriau. Kažko naujo nepasakysiu – daugelio žaidėjų nepažįstu, nes „pensininkų“ (šypsosi) komandoje likę nedaug. Tikimės, laukiame.

Bet juk mes tą patį girdime daug metų „tikimės, laukiame“. Negi nėra išeities?

- Išeitis yra – reikia, kad būtų revoliucija. Pažiūrėkite, kaip federacijoje – nuima, vėl priima. Nesąmonės kažkokios. Sakau, paprastai, norint Lietuvoje keisti į gera, privaloma, absoliučiai viską keisti. Sakysite, kad daugiau viskas priklauso nuo trenerio ir žaidėjų, tačiau už rezultatus lygiai tiek pat atsakingi ir vadovai.

- Esi girdėjęs tokį pasakymą, kad vadovus pakeisti Lietuvos futbolo federacijoje yra sunkiau nei Lietuvos Respublikos Prezidentūroje?

-  (juokiasi) Girdėjau, girdėjau. Visko nežinau, tačiau manau, kad į šį klausimą gali atsakyti tik prokuratūra.

-   Kai skaitei straipsnius apie Kvedaro bajerius, kokie tuo metu apėmė jausmai: šypsena, nuostaba?

-  Atrodo, kad viskas į tą pusę (šypsosi). Tuo metu pagalvojau, kad viskas baigsis logiškai – pagaliau ateis naujas prezidentas ir viskas prasidės iš naujo. Tada pasirodė nauja informacija, kad jį grąžina, nes nuimti negali. Tuo metu, paskambino Valdas Ivanauskas ir paklausė, kaip aš į tai žiūriu? Sakau: juokas ima. Taip ir žiūriu. Ko sėdėti toje kėdėje, jei tave iš visų pusių nori nuversti? Geriau gražiai išeitų ir tiek, o dabar įsikibęs į tą kėdę..

Gal brangoka kėdė?

- Matyt, kad yra daug investuota ar kažkokie procentai kažkam eina, ar dar kažkas.

- Kalbant apie UEFA poziciją. Nekeista, kad jie lieka labiau nuošaly?

- Galiu pasakyti pavyzdį Rusijoje. Čia futbolo federacijoje irgi buvo situacija, kai daug metų, pagal UEFA įstatus, negalėjo nuimti Viacheslavo Ivanovichiaus Koloskovo. Bet tada atėjo Volodia (Putinas) ir gražiai pasakė: ačiū, viso gero – mūsų futbolui reikia naujo prezidento.

Ir ką, jis išėjo?

-  Niekas oficialiai neaiškino, apie ką jie kalbėjo. Tiesiog buvo susitikimas tarp šalies prezidento ir Rusijos futbolo federacijos prezidento. Po to susitikimo federacijoje įvyko perversmas. Tad ir Lietuvoje valdžia turėtų įsikišti ir pagreitinti tą procesą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų