Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirio“ stadioną tvarkė ir futbolo aistruoliai

2012-05-03 19:08
„Žalgirio“ stadioną tvarkė ir futbolo aistruoliai
„Žalgirio“ stadioną tvarkė ir futbolo aistruoliai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Į pagalbą vandalų nuniokoto Vilniaus „Žalgirio“ stadiono darbuotojams ketvirtadienį atskubėjo Vilniaus futbolo klubo REO aistruoliai.

„Norėjome ne vien šūkiais prisidėti prie savo palaikomos komandos darbų“, - sakė vienas REO fanų klubo įkūrėjų Mantas.

Aistruoliai negalėjo patikėti savo ausimis, kai trečiadienį išgirdo apie nuniokotą legendinį „Žalgirio“ stadioną, kuriame tą vakarą REO turėjo žaisti Lietuvos futbolo A lygos rungtynes su Alytaus „Dainava“.

Nežinomi vandalai naktį į trečiadienį sugadino prižiūrėtą stadiono veją, sulaužė vartus, suplėšė tinklus, išvartė atsarginių suolelius, prikaišiojo vejoje geležinių strypų. Šį vandalizmo aktą tiria policija.

„Jie aiškiai žinojo, ką daro. Gilios duobės iškastos ties 11 metrų žymėmis, kampuose ir aikštės viduryje. Tai - piktadarių, susijusių su futbolu, darbas“, - sakė ilgametė „Žalgirio“ stadiono darbuotoja Stasė Morkūnaitė.

Visą trečiadienį į duobes stadione buvo pilamas juodžemis, dedama ir presuojama velėna, sėjama žolė. Pasak specialistų, reikės dar kelių dienų, kad veja atsigautų. Taip pat reikia sutvarkyti ir vartus, kurių skersiniai buvo rasti stadiono prieigose. Tačiau stadiono ir Vilniaus futbolo klubo „REO“ darbuotojai neabejoja, kad į legendinę aikštę futbolas grįš greitai.

„Iki kito penktadienio rungtynių su Gargždų “Banga„ stadionas bus parengtas“, - sakė S.Morkūnaitė.

A lygos rungtynės su „Dainava“ vakar buvo nukeltos į gegužės 21-ąją, 18 val. 30 min.

Artimiausias Lietuvos čempionato rungtynes Vilniaus futbolo klubas žais išvykoje su Panevėžio „Ekranu“ sekmadienį, gegužės 6-ąją 20 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų