Pereiti į pagrindinį turinį

Ž.Karčemarskas: futbolo kalba visur vienoda kalba

2010-06-04 18:25
Ž.Karčemarskas: futbolo kalba visur vienoda kalba
Ž.Karčemarskas: futbolo kalba visur vienoda kalba / Tomo Raginos nuotr.

Po savaitės, birželio 11-ąją, Pietų Afrikos respublikoje prasidės pasaulio futbolo čempionatas. Mūsų rinktinė jame nedalyvauja, tačiau tai neturėtų sumažinti Lietuvos fanų entuziazmo.

Čempionatui abejingi, atrodo, neliks ir profesionalūs lietuvių futbolininkai, tarp jų - nacionalinės ekipos vartininkas. „Aš už tuos, kurie laimi. Nėra tokios išskirtinės rinktinės, kurią palaikyčiau. Stebėsiu tas rungtynes, kurias galėsiu ir sirgsiu už gražų futbolą...“, - sako alytiškis Žydrūnas Karčemarskas.

Kaip skelbia tinklapis fksuduva.lt, Ž. Karčemarskas birželio 3 dieną sportavo su „Sūduvos“ futbolininkais. Lietuvos rinktinės ir „Gaziantepspor“ (Turkija) vartininkas prisipažino, kad tai nebuvo vienkartinis jo apsilankymas Marijampolės komandos pratybose. Valdo Kasperavičiaus interviu su Žydrūnu.

- Dalyvavote „Sūduvos“ treniruotėje. Kaip toptelėjo į galvą tokia mintis?
- Pats sugalvojau, nes noriu palaikyti sportinę formą, grįžti į savo klubą gerai pasirengęs. Todėl džiaugiuosi, kad „Sūduva“ mane maloniai priėmė. Už tai esu labai dėkingas Suvalkijos klubo treneriams.

- Vadinasi, su Marijampolės ekipa norėtumėte pasportuoti ilgesnį laiką, ne porą kartų?
- Be abejo, daugiau. Būtų gerai pasitreniruoti bent po du kartus per savaitę. Donatas Vencevičius ir Audrius Ramonas mano geri pažįstami. D.Vencevičius, kaip ir aš, kilęs iš Alytaus. Tai turėjo įtakos mano pasirinkimui.

- Su treneriais viskas aišku. O kaip su žaidėjais – tarp jų daug pažįstamų?
- Tikrai netrūksta. Pasakysiu taip: nepažįstu tik jaunų futbolininkų.

- Po vienos treniruotės tikriausiai per anksti klausti. Ir vis dėlto, kokį įspūdį susidarėte apie „Sūduvos“ komandą?
- Gerą įspūdį. „Sūduva“ – judri ekipa.

- 2002 metais iš Lietuvos išvykote į Maskvos „Dinamo“. Ar nuo tada teko trumpam pasportuoti su kuria nors mūsų šalies ekipa?
- Tai ne pirmas kartas, kai treniruojuosi su Lietuvos komandomis. Gal tik negirdėjote. Sportavau ir su gimtojo Alytaus miesto futbolininkais. Kai nėra su kuo, treniruojuosi vienas. Sportinę formą būtina palaikyti.

- Šiemet sausio mėnesį iš Maskvos „Dinamo“ perėjote į Gaziantepo „Gaziantepspor“ klubą. Ar labai skiriasi Rusijos ir Turkijos čempionatai, kurioje šalyje buvo smagiau gyventi?
- Gyventi buvo geriau Maskvoje, nes Gaziantepas – keistas miestas. O šiaip – viskas tas pats. Futbolo kalba visur yra vienoda.

- Jūsų komanda Turkijos pirmenybėse užėmė tik 13-ąją vietą. Ji gerokai silpnesnė už medalius iškovojusias ekipas?
- Aš Turkijoje žaidžiau tik pusę sezono. Tačiau čempionato prizininkai mūsų komandą meistriškumu tikrai lenkė. Pažiūrėkime į turnyro lentelę – kiek surinkome mes ir kiek varžovai, pasidabinę medaliais. Viskas pasidarys aišku.

- Turkijos čempionatas baigėsi gegužės viduryje. Iki kada klubas išleido atostogų?
- Iki birželio 28 dienos. Galvoju visą tą laiką praleisti Lietuvoje. Na, nebent į Majamį nuskrisiu.

- Birželio 11 dieną prasidės pasaulio futbolo čempionatas. Ar yra rinktinė, kuriai simpatizuojate ir kodėl?
- Stebėsiu tas rungtynes, kurias galėsiu ir sirgsiu už gražų futbolą. Nėra tokios išskirtinės rinktinės, kurią palaikyčiau. Aš už tuos, kurie laimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų