Elektroepiliacija – nepageidaujamų plaukelių priešas

Elektroninė parduotuvė vietoje trypčiojimo gyvoje eilėje, ausinės ausyse ir laisvos rankos vietoje popierinės knygos. Kur dar galima sutaupyti laiko? Atsikratant skutimosi peiliukų!

Neteisingi pasirinkimai

1762-aisiais prancūzų barzdaskučio Jeano Jacques'o Perreto galvoje gimusią idėją 1901 m. Kingas Gillette'as pavertė kūnu – skustuvais su keičiamais peiliukais. Pirmaisiais metais kompanija pardavė vos pusšimtį skustuvų ir trigubai tiek keičiamų peiliukų, dar po metų – šimtus tūkstančių. Barzdas skustuvais gremžė anglai, vokiečiai, prancūzai ir visi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kariai. Moterys? XX a. pradžioje K.Gillete'as pagalvojo ir apie jas – sukūrė pirmąjį skustuvą dailiosios lyties atstovėms ir pavadino jį "Milady Decolletee".

Ir nors bėgant metams skustuvai tapo aštresni ir lengvesni, iš savo patirties galiu pasakyti, kad geriausiai jie šalina "bumbulus" nuo moherinio megztuko, bet ne styrančius plaukus. Jei duotąją minutę ir džiaugiesi aksomine blauzdų, pažastų ar bikini zona, sulig vidurnakčiu efektas išsisklaido. Tu ir vėl virsti pelene, tiksliau – sniego žmogumi su gauruotomis galūnėmis.

Depiliacija cukrumi? Ne, ačiū – rafinuotą baltą arba nerafinuotą rudąjį cukrų beriu į arbatą, latę ir kapučiną. Plaukelių šalinimas lazeriu? Kai paskutinį kartą pamačiau skausmo perkreiptą bičiulės veidą, procedūros nusprendžiau atsisakyti. Už brūkšnio liko ir intensyvios pulsinės šviesos (IPL) aparatai, odoje paliekantys pėdsakų. Tikrąja to žodžio prasme. Nesužavėjo ir vaško pleistrai, kartu su nereikalingais plaukeliais pašalinantys ir viršutinį raginį odos sluoksnį.

Procedūra tinka visiems

"Tokiems kaip jūs, idealiausias variantas elektroepiliacija. Tai vienintelė procedūra, kuri veikia į plauko folikulą. Nesvarbu, ar plaukas storas ir garbanotas, ar plonas ir šviesus. To negali pasiūlyti jokie kiti plaukų epiliacijos būdai", – Kaune, Kęstučio gatvėje esančios studijos "WhiteCoat Epiliacijos" įkūrėja gydytoja Giedrė Mickevičiūtė buvo bepradedanti vardyti dar daugiau pranašumų, tačiau man pakako vos vieno – po elektroepiliacijos plaukai niekada nebeatauga. Priešingai nei atlikus procedūras lazeriu arba IPL.

"Žiūrint iš verslo pusės, pastarosios procedūros naudingesnės, nes jomis prisiriši žmones", – elektroepiliacija ilgalaikiams pasimatymams, anot G.Mickevičiūtės, neįpareigoja.

Tai vienintelė procedūra, kuri veikia plauko folikulą. To negali padaryti jokie kiti plaukų epiliacijos būdai.

Nepageidaujami plaukeliai nuo veido ar pažastų panaikinami per 2–3 susitikimus, kitų kūno vietų plaukuotumo nelieka jau po 6–8 seansų. Proceso eiga esą priklauso nuo kelių faktorių – odos tipo, plauko storio, lytinių, skydliaukės, antinksčių hormonų pusiausvyros ir kliento klusnumo.

"Per laiką nuo vienos procedūros iki kitos plaukelius galima skusti, kirpti, tačiau griežtai draudžiama juos rauti pincetu ar kokiais nors kitais būdais", – G.Mickevičiūtė prisiminė bent kelis pavyzdžius, kas laukia nepaklusniųjų.

Tarkim, mergina, ant kurios smakro jau po pirmosios procedūros neliko 80 proc. visų plaukelių, antrą kartą į specialistės kėdę sėdo su pradiniu plaukuotumu. Kaip sako sena patarlė: "Trukt už vadžių – vėl iš pradžių."

"Raunant plauką aktyvinama kraujotaka ir pats folikulas, todėl gaunamas priešingas rezultatas", – G.Mickevičiūtė darsyk pabrėžė bendradarbiavimo svarbą.

Žinių sėmėsi užsienyje

Elektroepiliacija, anot "WhiteCoat Epiliacijos" studijos įkūrėjos, itin populiari Jungtiniuose Arabų Emyratuose, JAV, o į specialistų kėdes ten gula ne tik moterys, bet ir vyrai, kuriems preciziškai sutvarkyta barzda ar antakiai ne mažiau svarbūs nei prabangus laikrodis ant rankos riešo ar geras automobilis.

"Lietuvoje elektroepiliacija tik pradeda savo kelią, todėl čia nėra tinkamos mokymų bazės. Aš pati mokiausi Jungtinėje Karalystėje ir Ispanijoje. Užsienyje įgūdžius tobulino ir kitos komandos narės, dirbančios studijoje. Beje, įdomumo dėlei pasakysiu, kad didžioji dalis mūsų modelių buvo vyrai prieš lyties keitimo operacijas, – paklausta, ar stipriosios lyties atstovams lengviau ištverti procedūros skausmą, meistrė šyptelėjo. – Naudojame naujausią, pasaulinėje rinkoje pirmaujančią ir labai brangią įrangą "Apilus xCell", todėl skausmą pamirškite. Baimė? Ją visuomet galime užtepti stipresniais vietiniais skausmo malšinamaisiais."

Rezultatas: laimingi ir pasitikintys – tokie, anot G.Mickevičiūtės, klientai užveria studijos duris.

Kaip atliekama elektroepiliacija? Atsargiai ant stalelio pastačiusi aparatą, G.Mickevičiūtė apsimovė pirštines ir spustelėjo ekraną.

"Elektroepiliacijos procese veikia elektra ir karštis. Plonas metalinis zondas įvedamas į kiekvieno plauko folikulą, kurį negrįžtamai sunaikina paleistas elektros impulsas. Zondas plonas ir sterilus, todėl nėra randų rizikos, nesutrikdoma odos fiziologija. Žinoma, labai svarbu, kad darbą atliktų kvalifikuotas specialistas, – pašnekovės žodžiais, priešingu atveju negelbės ir geriausias aparatas. – Elektroepiliacija yra labai kruopštus darbas. Reikia tiksliai pataikyti į kiekvieną folikulą. Kas iš to jei badysi aplink jį? Mūsų studijoje profesionali įranga, profesionali komanda, todėl ir galutinis rezultatas yra pats geriausias."

Ateina ir paaugliai

Nesitikėkite, kad po elektroepiliacijos seanso iš studijos išeisite su kūdikio oda. Ji gali šiek tiek parausti, paburkti. Tiesa, tai trumpalaikiai ženklai.

"Nepaisant to, bent dvi dienas savo odai turite dovanoti kur kas daugiau meilės nei įprastai. Jokių maudynių vandens telkiniuose, tiesioginių saulės spindulių ar intensyvaus sporto", – pasiruošimas prieš procedūrą, anot G.Mickevičiūtės, nėra toks griežtas. Svarbiausia, kad oda nebūtų nudeginta saulės.

"Ji gali būti įdegusi, turiu omeny ruda, bet ne pulsuojanti raudona. Daugiau kažkokio ypatingo pasiruošimo procedūrai nėra. Tiesa, moterų prašome sekti savo menstruacijų ciklą ir neateiti tomis dienomis. Dar svarbu tinkamas plaukelių ilgis", – akcentavo meistrė.

Veido srityje jie turėtų būti maždaug 2–3 mm, kitose kūno vietose apie 5–6 mm.

"Plaukelių nešaliname tik nosyje ir ausyse. Tiesą pasakius, tokių pageidavimų ir neteko sulaukti", – anot G.Mickevičiūtės, problemiškiausios moterų vietos – bikinio zona, pažastys, speneliai ir dėl sutrikusių hormonų suvešėjusi barzda. Vyrams dažniausiai ramybės neduoda itin plaukuota nugara ir juosmens sritis.

"Sulaukiame ir paauglių, tarkim, kompleksuojančių dėl suaugusių antakių arba plaukelių aplink spenelius. Griežto amžiaus cenzo procedūrai netaikome. Tiesiog, jei į studiją ateina nepilnametis, jis turi būti su vienu iš tėvų", – G.Mickevičiūtė su grožio ir estetikos puoselėtojų komanda visus norinčius kvietė registruotis į konsultacijas ir drauge ieškoti būdų, kaip savo kūną padaryti tobulesnį.

Daugiau informacijos – svetainėje www.epiliacijosstudija.lt arba "Bote bote" grožio studijoje, Kęstučio g. 51, Kaunas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Viena debiliukė praleido raidę D žodyje depilecija dabar visos rašo epiliacija.

Marija

Marija portretas
Labai malonu,kad dalinatės pirmos profesionalios elektroepiliacijos studijos Lietuvoje Epil žodžiais :)

Asta

Asta portretas
Man labai patiko aptarnavimas ir rezultatas! Šalinausi pažastis, pasišalino per 3 kartus. Davar šalinuosi tamsius ūsiukus, jau buvau pirmoj procedūroj, pusė išnyko, kažkoks stebuklas..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių